Åk på utflykt och upptäck Mallorca!

Fantastiska sandstränder och badvikar, mysiga konstnärsbyar, storslagna borgar och slingrande vandringsleder. Mallorca är en kontinent i miniatyr som har ett stort utbud för alla smaker och det är enkelt att ta sig runt. Passa på att upptäcka några av Mallorcas underbara platser. Hyr en bil och ta dig på egen hand eller boka en utflykt och bli upphämtad på ditt hotell.

Här kommer förslag på några av Mallorcas mest populärar utflykter:

1.Cap de Formentor

Hyr en bil och ta dig till Mallorcas nordligaste spets. Kombinationen­ av branta klippor, turkost vatten och mysiga sandstränder gör klippudden Cap de Formentor­­ till en av de vackraste platserna på Mallorca. Eller boka en guidad tur och tillbringa dagen runt området av Formentor. Besök en traditionell marknad, staden Alcudia. Återvänd och njut av vacker utsikt över Formentors kust.

Boka en utflykt i Formentor, klicka här!

2.Från Palma till Port de Soller med tåg och spårvagn

Det gamla tåget utgår från Plaza España i Palma city och sträckan mellan Palma Soller är otroligt vacker fantastiska utsikter över bergen, havet och landsbygden. Spåren går genom gamla valvbroar och hela tretton tunnlar, den längsta hela 3 kilometer. Från Soller tar man sedan den gamla spårvagnen vidare till Port de Soller. Eller boka en heldagsutflykt, bli upphämtad och utforska Mallorca med buss, båt, spårvagn och tåg. Åk med den berömda Tren de Soller och njut av en fantastisk utsikt över öns vackra landskap. Utforska La Calobra Cove på en båttur och besök Lluc, en av de största städerna på Mallorca.

Boka en heldagsutflykt, klicka här!

3.Båttur med katamaran

Boka en tur på havet med katamaran, BBQ lunch och snorkling. Bli upphämtade på hotellet med buss, eller ta dig själv till båten. Man kan boka olika turer med avgång exempelvis från hamnen i Palma, eller från Colonia de Sant Jordi.

Boka en katamarantur, klicka här!

4.Besök vingårdarna på Mallorca

För alla vin intresserade så finns det ett stort urval av bra vingårdar på Mallorca. Flera vingårdar tar emot besökare och anordnar dagliga rundturer. Vissa gårdar kan även arrangera luncher och middagar. Man får ta del av vinframställningen, samt provsmaka deras viner och gourmetprodukter.

Boka en vinutflykt till två vingårdar på Mallorca, klick här!

5.Cykla mellan katedralen och Arenal

Det är enkelt att hyra cykel under en dag eller två och det finns många cykeluthyrare i Palma. Inne i Palma city är cykelbanorna inte särskilt utbyggda, men cyklar man till exempel söder längsmed kusten, så finns det fina cykelbanor ända bort till Arenal. Längs vägen finns härliga sandstränder och ett stort utbud av restauranger.

6.Borgen Castell d´Alaró

Populärt utflyktsmål och passar perfekt för er som önskar lite motion, historia och fantastiska vyer. Följ en vandringsled upp till bergstoppen och besök den kända lamm restaurangen Es Verger på vägen ner.

7.Badvikar på sydöstra Mallorca

Hyr bil och besök­ någon av de vackra badvikarna Cala Llombards, Cala S´Almunia, Calo des Marmol, Calo des Moro och/eller Cala Pi­ på sydöstra Mallorca. Glöm inte badskor, snorklingsutrustning, solskydd och dryck. Vi rekommenderar en lunch i en av de närliggande byarna, Santanyí eller Cala Figuera med flera mysiga restauranger.

8.Palma aquarium

Palma aquarium är en fantastisk plats för båda vuxna som för barn. Man kommer den marina världen väldigt nära och här finns en av Europas djupaste inomhus akvarium fullt med olika fiskar och stora hajar på flera meter. Till Palma aquarium kan man enkelt ta sig med bil, och det går också bussar från Palma. Glöm inte badkläder till barnen, det finns fontäner att svalka sig i för de minsta.

Köp inträde till Palma aquarium,klick här!

9.Besök bergsbyarna Deia och Valldemossa

Det perfekta utflyktsmålet för dig som vill uppleva det genuina Mallorca är att besöka en bergsby. Strosa runt längs idylliska, grönskande gränder och njut av god mat till fantastiska vyer. Vi rekommenderat ett besök till den lilla restaurangen och butiken Quitapenas i byn Valdemossa, och Michelin restaurangen Es Racó des Teix i byn Deia.

10.Drakgrottorna

Cuevas del Drach eller drakgrottorna är en av Mallorcas mest besökta och fascinerande turistattraktioner. Dessa kalk- eller droppstensgrottorna ligger i Porto Cristo på sydöstra Mallorca. Ta en tur med bilen, eller boka en utflykt med buss från ditt hotell. Hamnstaden Porto Cristo bjuder också på mysiga restauranger och en liten sandstrand.

Boka en utflykt till Drakgrottorna, klick här!