5 mysiga vikar på sydöstra Mallorca

Mallorca kan stoltsera med över 550 kilometer kust och har över 200 katalogiserade stränder.

Den sydöstra kusten bjuder på många små vikar, med fantastiska utsiktsplatser, små båthamnar och härliga klippbad. Här ligger bland annat den kända resorten Cala d’Or, med sina 5 vackra vikar och i nationalparken Mondragó finner man Cala Mondrago och s’Amarador.

Det kan vara väldigt trångt under sommarmånaderna, då vikar såklart har begränsat med utrymme, särskilt vid de som ligger nära en resort. Vi skall därför försöka ge tips på lite andra alternativ. Det kan vara en utmaning att ta sig till dessa undangömda platser, och inte alltid lätt med parking, men det är väl värt mödan. Glöm inte badskor, solskydd, dryck och matsäck!

För dig som vill hitta ett trevligt lunchställe, eller en mysig restaurang för middag efter en heldag i solen, så rekommenderar vi varmt att ni tar er antingen till den mysiga lilla byn Santanyi, eller till den fantastiska viken Cala Figuera där restaurangerna ligger med härlig utsikt över viken.

Här kommer en lista med 5 mysiga vikar på sydöstra Mallorca:

Följ länkarna för att få mer information och se vikarnas placering på kartan nedan.

Cala S’Almunia
”liten pittoresk vik, med höga klippavsatser på båda sidor. Inget för småbarnsfamiljer, men perfekt för dig som älskar att hoppa, dyka och snorkla”

Calo des Marmol
”avlägsen vik med en liten sandstrand och kristallklart vatten. Ta dig hit med båt, eller till fots via den 5,5 km långa vägen från fyren vid Cap de ses Salines”

Calo des Moro
”fantastisk liten strandvik med kristallklart vatten och med höga klippor på båda sidor”

Cala Pi
”brant trappa leder ned till en härlig liten vik och sandstrand. Hit är det lätt att ta dig med bil och gratis parking”

Cala Llombards
”naturskön liten strandvik kantad av två klippformationer. Kristallklart vatten, perfekt för snorkling”