Boutique Hotel Cas Xorc

Inbäddad bland blomstrande apelsinträdgårdar och gamla olivlundar i Tramuntana bergen, ligger en vacker gammal oljekvarn som år 2000, omvandlades till Boutique Hotel & Restaurant Cas Xorc.

Hotell Cas Xorc ligger på nordöstra Mallorca mellan de pittoreska byarna Soller och Deia. Hotellet är den perfekta platsen för att koppla av, njuta och skämma bort sig själv. Den idylliska omgivningen en bra bas för att upptäcka alla Mallorcas underverk. Vägen upp på berget är smal och snirklig, och väl gömd bakom höga häckar och stenmurar ligger denna undersköna plats. I omgivningarna hörs betande får vandra omkring i den täta vegetationen av uråldriga olivlundar. Det vilar ett lugn över denna plats, långt ifrån stress.

Hotellet består av 15 rum, alla individuellt inredda för bästa bekvämlighet. Det finns också möjlighet till mer avskildhet i ett av hotellets ”Garden Cottages”. Tillbringa en solig dag vid hotellets magnifika infinity pool, som ser ut att rinna över kanten och ner i dalen nedanför. Hotellet har även en tillhörande jacuzzi och allt är omgivet av en lummig trädgård.

På hotell Cas Xorc börjar varje morgon med en överdådig frukost, som kan avnjutas i hotellets frukostrum eller ute på terrassen med utsikt över Medelhavet i horisonten. Hotellet bjuder bland annat på olika typer av ostar, mallorkinska korvar, serrano skinka, egen odlade tomater, en variation av yoghurt och müsli, ägg på beställning, säsongens frukter, sylt och färskpressad apelsinjuice från den närbeliggande byn Soller, kaffe/te och allt du behöver för en bra start på dagen.

Obs! Var vänlig notera en väldigt viktig förändring som hotellet genomför från och med nästa år (2019): Ca’s Xorc blir ett hotell endast för vuxna (från 16 år). Hotellet har öppet från och med den 28 mars till och med den 27 oktober 2019.

Restaurant Cas Xorc

Restaurang Cas Xorc serverar kulinariska läckerheter som kombinerar det bästa av Mallorca och Medelhavet med en modern twist. Maten serveras med stor uppmärksamhet på detaljer och backas upp av ett brett urval av lokalt producerade viner.

Köket lägger stort värde i kvalitet och hållbarhet och använder endast lokala, säsongsbetonade produkter, från ekologisk odling eller från sin egen trädgård när det är möjligt. Sollerdalen och Tramuntana bergen kännetecknas av ett Medelhavslandskap med mycket orörd natur. Apelsiner, citroner, oliver, mandlar, rosmarin, timjan, tomater och andra grönsaker växer här. Soller bukten är känd för sin överflöd av fisk och röda räkor. Lamm och griskött från svarta grisar är ytterligare ingredienser som har införlivats i öns kulinariska tradition.

Hotellets restaurang har öppen för lunch om vädret tillåter och för middag under varma sommarkvällar. Kom förbi på en långlunch och njut av lugnet och den fantastiska utsikten över havet och bergen. På kvällarna har restaurangen ett varierat utbud av a la carte rätter och menyn ändras varje dag. Välj att äta ute på terrassen under stjärnorna och med utsikt över den lummiga Sollerdalen, eller flytta in till en av restaurangens mysiga matsalar som det gamla rustika olivpress-rummet ”Sa Tafona”. En fest för alla sinnen väntar! Glöm inte att boka bord.

Cas Xorc är även en perfekt plats för mindre grupper och affärsmöten. Hotellet har ett konferensrum som uppfyller alla krav på mötesfaciliteter. Hotellet hjälper även till med att skräddarsy olika typer av små eller stora event som middagar, fester och bröllop.

Besök det fantastiska boutique hotellet Cas Xorc, där gammaldags charm möter vår tids lyx!

Till strand: 8km (Port de Soller)
Till centrum: 7km (Soller)
Till flygplats: 36km (PMI)

Hemsida: www.casxorc.com
Kontakt: stay@casxorc.com
Adress: Carretera de Deia 56.1km, 07100 Soller
Telefon: +34 971 638 280