Mallorca kan stoltsera med över 550 kilometer kust och har 219 katalogiserade stränder. För dig som ledsnat på att ligga på stranden eller vid poolen på hotellet, så kommer här förslag på våra absoluta favorit vikar.

För att ta sig till dessa natursköna platser krävs en bil och lite tålamod. Vägarna är lite slingriga och det är inte helt enkelt att hitta, men det är väl värt mödan. Man kan absolut ta med sig barn, men man måste vara medveten om att det kan vara en bit att gå efter att man parkerat bilen, med både branta steniga vägar och långa trappor på vissa ställen.

3 utflyktsmål till några av de vackraste vikarna på Mallorca:

Klicka på namnen för att länkas vidare till mer information och se vikarnas placering på kartan längst ner på sidan.

1) Vikarna Platja de Sant Pere och Platja Sant Joan, ligger i Mal Pas-Bon Aire i närheten av Alcudia.

Platja de Sant Joan
Platja de Sant Joan

2) Viken Cala Falco ligger mellan Cala Vinyes och Sol de Mallorca.

Cala Falcó
Cala Falcó

3) Vikarna Cala S’Almunia och Calo des Moro ligger nedanför nedanför byn Santanyí.

Cala S'Almunia
Cala S’Almunia

Alla dessa vikar har mer eller mindre en sandstrand förutom Cala S’Almunia, som består till större delen av klippor. Här är alltså badskor är att föredra. Det är också djupt vatten direkt vid klipporna, så armpuffar är ett måste för de mindre barnen som inte kan simma. Det är inte att rekommendera att ta med sig vagn eller soltält till denna plats. Parasoll kan funka, då det går att kila ner mellan klipporna. Man får absolut inte glömma cyklopet och simglasögonen, då det är den perfekta platsen att dyka/hoppa från klipporna och snorkla.

Vikarna Platja de Sant Pere, Platja Sant Joan och Cala Falco har charmiga små strandrestauranger, som erbjuder båda lunch, snacks och förfriskningar. Men vid Cala S’Almunia och Calo des Moro finns varken mat eller dryck att köpas och inte heller några butiker i närheten, så glöm inte att ta med matsäck och mycket dryck.

Det kan i perioder finnas bränn maneter i havet, så det kan vara lämpligt att hålla lite utkik. Ett tips är att köpa med sig en kräm på apoteket om olyckan skulle vara framme. Glöm inte heller att ta med solskyddsfaktor. Önskar er en fantastisk dag!