Hyrbil på Mallorca

Hyrbil på Mallorca.

Mallorcas storlek och landskap gör att ön är som gjord för att upptäckas med bil. Det finns många uthyrningsföretag på ön, och de större företagen har kontor både på flygplatsen och även på andra platser runt om på ön. Några av företagen som hyr ut bilar på Mallorca är Hertz, Sixt, Europcar, Avis, OK rent a car, Centauro, Recordgo, Goldcar med flera.

Hur ska man boka sin hyrbil?

Det smidigaste och oftast det billigaste sättet att hyra en bil är att förbeställa den på Internet. Detta bör man göra i god tid före avresa för att vara säker på att man får den bil som man vill ha. Det finns flera prisjämförelsesajter att använda sig av om man vill hitta den billigaste hyrbilen. Vi kan rekommendera hyrbilsföretaget www.holidayautos.se, där man kan boka flertalet av ovanstående hyrbilar till ett bra pris.

Vad ska man tänka på när man bokar en hyrbil.

Det är viktigt att man läser igenom avtalsvillkoren noga innan man hyr bilen, så man vet vad man betalar för och vilka regler som gäller. Det kan vara bra att jämföra villkoren från olika företag, och kolla upp vad deras försäkring kostar och vad den täcker. De flesta hyrbilsföretag erbjuder en självriskförsäkring som täcker eventuella kostnader om något händer med bilen. Tar du inte den, måste du vara beredd att betala en deposition som säkerhet, och ha ett kreditkort i förarens namn.

Flera hyrbilsföretag lämnar ut sina bilar med full tank och lägger på en avgift för detta, man lämnar sedan tillbaka bilen utan att fylla tanken. För den som hyr en kortare period, kan det vara bättre att välja ett hyrbilsföretag där bilen lämnas tillbaka fulltankad.

Det vanligaste är att man hämtar och lämnar hyrbilen på flygplatsen strax utanför Palma, där det finns ett stort utbud och priserna är betydligt bättre. Det finns dock möjlighet att hyra bil på de allra flesta orterna, vilket kan vara aktuellt om man t ex bara är intresserad av att hyra bil en dag.

När du bestämmer vilken bil du önskar hyra, tänk även på utrustning såsom AC, GPS och barnstol. Tänk också på att i det allra flesta fall är det endast en person som får köra hyrbilen, så vill man ha fler förare måste man betala extra för det.

Det kan vara skönt att ta reda på var uthyrningsfirman ligger, även om det finns bra skyltning på flygplatsen för de olika uthyrningsfirmorna. Viktigt också att förbereda hcota med ett kreditkort, pass och körkort för de som är uppskrivna som förare.

Tänk på att alltid ta kontakt med uthyrningsföretaget på direkten om något händer med bilen. Reparationer, vägassistans o dyligt måste alltid godkännas av uthyrningsfirman innan de beställs.

Upptäck avskilda smultronställen och sevärdheter

Mallorca är ett väldigt populärt resmål speciellt under sommaren, och det vara svårt att hitta en avskild plats. Om man hyr en bil har man lättare att ta sig till platser utanför turistområdena, till exempel den fantastiska vilken Cala S’Almunia på den sydöstra delen av ön. Eller den charmiga byn Valldemossa på västra Mallorca. En annan populär sevärdhet på Mallorca är de berömda drakgrottorna ”Cuevas del Drach” vid Porto Cristo på östra Mallorca. Grottorna har formats av droppande vatten under miljontals år, och här finns också en underjordisk sjö.