Fastighet med utsikt på Mallorca

Fastighetsmäklare på Mallorca

Mallorca lockar med sin vackra natur och turkosa hav människor från hela världen att köpa bostad här. Det faktum att Mallorca är en ö gör att det finns härliga havsnära tomter och vart du än bor på ön så är det aldrig långt till en strand. Men Mallorca är mycket mer än bara sandstränder. Här finns den pulserande storstaden Palma, pittoreska konstnärsbyar, natursköna vandringsleder och mysiga vingårdar. De senaste åren har många upptäckt Mallorcas mångfald, vilket gör att fler och fler väljer att flytta hit. Mallorca är en kontinent i miniatyr, tillräckligt liten för att man lätt kan ta sig runt, men stor nog för att kunna utforska nya saker hela tiden.

Att köpa ett hus är alltid ett stort projekt och det kan kännas ännu svårare att göra detta utomlands. Det spanska systemet för husförsäljning skiljer sig en hel del från det svenska. Därför rekommenderar vi alltid att man tar kontakt med ett välrenommerad fastighetsmäklare, för att få korrekt information och bästa hjälpen. Om man är nyfiken på hur det går till att köpa ett hus i Spanien, så har spanska staten publicerat en engelskspråkig handledning ”How to buy a house in Spain” på 23 sidor i pdf-format på nätet. Denna information finns även tillgänglig på svenska hos vissa fastighetsmäklare på Mallorca.

Att välja fastighetsmäklare

Att välja en fastighetsmäklare på Mallorca är inte den enklaste uppgiften. Det fullkomligt kryllar av små och stora mäklaragenturer över hela ön. Att hitta en bra mäklare är nyckeln till ett lyckat husköp, så det är mycket viktigt att överväga sitt val noga från början. Ett fastighetsköp är ett stort beslut och man vill kunna lita på att få hjälp om situationen kräver det. Det kan vara en fördel att anlita en fastighetsmäklare som har erfarenhet av den skandinaviska kulturen, för att lättare kunna förstå varandra vid sökandet av bostad. En förutsättning för att just du skall hitta ditt drömboende är också att mäklaren har bra kontakter och lokalkännedom.

Innan man ger sig ut i djungeln av bostäder och börjar titta på olika objekt, så kan det vara bra att ha gjort en lista där man försöker precisera vilken typ av bostad man söker. En checklista underlättar kontakten med mäklaren och gör att man slipper titta på en mängd objekt i onödan.

Checklista inför kontakt med mäklare:

  • Användning av bostad: Permanentboende eller semesterboende.
  • Typ av bostad: Lägenhet, villa, finca på landet. Utforska ön och dess olika typer av boenden.
  • Bostadens skick: inflyttningsklart eller renoveringsobjekt. Försök att beräkna kostnader för renoveringar och räkna med att det kan ta tid att utföra.
  • Bostadens storlek: hur många sovrum och badrum behövs.
  • Tomtstorlek: ingen eller liten trädgård eller större område.
  • Bostadens läge: kustnära eller inland. I eller nära bebyggelse eller på landet. Närhet till shopping, restauranger, nöjen, kultur och golf. Stillhet eller puls.
  • Maxpris: inklusive underhållskostnader.
  • Finansiering: nya lån på befintlig bostad i Sverige eller lån i Spanien.

Vill du ha våra tips på fastighetsmäklare?

Lägenheter och hus på MallorcaMallorcafastigheter

Mallorcafastigheter har mer än 10 års erfarenhet av fastighetsmarknaden på Mallorca och tack vare ett brett lokalt nätverk kan de erbjuda de bästa bostäderna på Mallorca. Mallorcafastigheter agerar ofta som köpagent och hittar rätt boende, hjälper till med finansiering och juridisk rådgivning, underlättar försäljning/köpprocessen, leder renoveringar och erbjuder fastighetsservice efter köpet.

Comments are closed.