Illetas ligger cirka 10 kilometer sydväst om Palma de Mallorca, mellan Potals Nous og Cala Major.
Platja d’Illetas är den största av tre stränder i Illetas. Den är vackert beläget i en liten vik och omgivet av ett stort antal träd, som nästan döljer hotellen i dess omgivning. Stranden är ca 200 meter lång och 50 meter bred. Man kan hyra solstolar och trampbåtar och massage erbjuds i en liten salong högre upp på stranden. Det ligger även en modern restaurang och strandbar på stranden som erbjuder ett urval av goda rätter och förfriskningar.

Det finns parkeringsplatser, men de är ganska begränsat. Det finns även möjlighet att parkera å gatan i omgivningarna, men under högsäsong kan det vara svårt att hitta plats nära stranden.
Stranden fungerar bra för barn, det är den mesta långgrunda stranden i Illetas, men under högsäsong är detta en av de populäraste stränderna och de finns inte mycket plats för lek och spel.

Illetas är en exklusiv resort i närheten av Palma city. De flesta hotell är fyra eller femstjärniga och orten har även många lägenheter som hyrs ut året runt för återkommande gäster.