Playa Banyalbufar Mallorca

Den lilla byn Banyalbufar med sina 500 invånare ligger på Mallorcas västkust. Nära till bergskedjan Serra de Tramuntana.

Cala Banyalbufar är vackert beläget i en liten vik omgiven av klippor och träd. Stranden är 100 meter lång och smal. Vattnet har de mest fantastiska färger och är kristallklart. En del av stranden är täckt av stora stenar medan resten av stranden består av grus. Men det går utmärkt att lägga sig ner på en handduk och utsikten från stranden är häpnadsväckande. På grund av de höga klipporna bakom stranden når solen hit från ca 11:00.

Parkering är gratis och det är nära till stranden. Men du tar dig endast ner via en brant trappa. Detta gör stranden inte alls barnvänlig. Men för större barn finns möjlighet till fantastisk snorkling och dykning.

Det finns ingen bar eller restaurang på stranden. I byn Banyalbufar, som är en liten och mycket lugn by finns några hotell och restauranger. Byn har en vacker utsikt över bergskedjan Serra de Tramuntana och Medelhavet och är en bra utgångspunkt för vandring.