Cala Mayor Mallorca

Orten Cala Mayor ligger bara några kilometer väster om Palma de Mallorca. Den har varit mycket populär, men med tiden har turismen minskat och större delarna är bostadsområden. De senaste åren har det dock blivit förnyat intresse för Cala Mayor och det sker idag en pågående uppfräschning av orten.

Cala Mayor är ett bra ställe att tillbringa semestern om du vill ha promendaavstånd till en bra strand och ändå vara mycket nära Palma city. Här finns butiker, restauranger och barer och fler nya öppnar varje år.

Den vackra stranden Cala Mayor är 200 meter lång och 80 meter bred. Sanden är vit och vattnet klart. Stranden är mycket lämpad för barn. Under juli och augusti är dock stranden mycket trång, särskilt på söndagar då även lokalbefolkningen besöker stranden.

Det finns trampbåtar för uthyrning och en restaurang på stranden. Längs strandpromenaden hittar du också en mängd restauranger och barer.

Cala Mayor är också känd för den lyxiga Palacio Marivent, sommarresidens för den spanska kungafamiljen, och konstmuseet Fundació Pilar i Joan Miró.

Comments are closed.