Cala Bona Mallorca

Cala Bona ligger strax norr om Cala Millor på Mallorcas östkust. Officiellt finns här tre stränder, men bara två av dem kan betraktas som riktiga stränder.

Alla tre stränder ligger inom små vikar som skyddas av stora konstgjorda vågbrytare. De två största stränderna är ca 300 meter långa och upp till 40 meter breda. De består huvudsakligen av sand, men har delar av grus. I vattnet finns det några områden med mycket låga klippor och småsten. Tång tenderar att samlas både i vattnet och på stranden, men det avlägsnas regelbundet.

Vissa delar av stränderna har goda förutsättningar för bad, även för barnfamiljer. Det finns också en lekplats mycket nära.

På stränderna finns sektioner med solstolar och parasoller, och här finns även toaletter, duschar och badvakt. Du finner inga vattensporter på denna strand. Men Dykskolan Albatros Diving ligger nära hamnen.

Cala Bona var en gång en liten traditionell fiskeby. Nu en ganska lugn och avslappnad ort. På det vackra promenadstråket hittar du många affärer, kaféer, barer och restauranger. En cykelbana kopplar Cala Bona med Cala Millor, Sa Coma och Son Servera.