5 mysiga vikar på norra Mallorca

Mallorca kan stoltsera med över 550 kilometer kust och har över 200 katalogiserade stränder.

Den norra kusten bjuder på många stränder, men även små vikar och fantastiska utsiktsplatser.

Här ligger en av Mallorcas mest populära resort Alcudia, med flera långa sandstränder och under sommaren är det ofta packat med folk. Ett alternativ till Alcudia är Port de Pollensa som mindre exploaterat och på öns nordligaste spets ligger Formentor med otrolig utsikt och en smal strandremsa.

För dig som har tillgång till bil och som vill ta dig till mer avskilda strandvikar, så har vi tagit fram några av våra favoriter.

Här kommer en lista med 5 mysiga vikar på norra Mallorca:

Följ länkarna för att få mer information och se vikarnas placering på kartan nedan.

Platja de Sant Joan
”några kilometer nordost om Alcudia i Mal Pas Bon Aire, ligger denna fantastiska lilla strandvik med klippor på båda sidor. Till höger om stranden finns klippor där du kan hitta en egen liten avskild plats”

Platja de Sant Pere
”Strandvik nordost om Alcudia med klippor på båda sidor om vattnet. Sanden är finkornig och vattnet kristallklart. Utsikten från stranden är magnifik, särskilt mot halvön Formentor. Mysig strandbar som erbjuder dryck, smörgåsar och toalett”

Cala Barques
”Några kilometer från Pollensa, ligger denna ljuvliga strandvik med finkornig vit sand och klart vatten. Härifrån är det också fantastisk utsikt till halvön Formentor och berget Cavall Bernat”

Cala Murta
”vackert belägen avskild liten strandvik på halvön Formentor. Omgiven av branta klipport och med fantastiskt kristallklart vatten. Lång promenad, ca 20-25 minuter”

Cala Figuera
”Strandvik djupt inne i en vik med höga berg på halvön Formentor. Större delen av stranden består av grus och småsten. Svår promenad på 15-20 minuter från parkeringsplatsen”