Llevant Peninsula Naturreservat Mallorca
Bergigt och kargt landskap men oerhört vackert.
Booking.com
Booking.com
Booking.com

Narureservatet Llevant Peninsula – Mallorca.

Naturreservatet Llevant ligger i kommunen Artà, på den nordöstra delen utav Mallorca. År 2002 blev det ett naturreservat och vad som attraherar flest besökare är svårigheten att nå de tre vackra och orörda stränderna Es Matzoc, Cala Font Celada och S’Arenalet d’Albarca.

Landskapet består av berg med karg vegetation i vilken sandgräs trivs och Chamaerops, vilken är en art av den Europeiska dvärgpalmen med urspung från västra Medelhavet.

Här finns en rikt djurliv och värda att nämna är sköldpaddorna som härstammar från Medelhavet samt Eleonorafalkar. Årligen kommer många fågelskådare till naturreservatet för att beskåda bl.a. falkarna.

Ni kan köra bil på en smal väg genom reservatet om ni inte föredrar att gå. Det finns en gammal kyrka: Ermita de Betlem som ligger precis vid kusten. Härifrån utgår många vandringsleder, studera dess noga för vissa områden i närheten är privatägda.

Det finns möjligheter att övernatta på naturreservatet: Fincan Refugio de s`Alzina har 6 stycken dubbel rum, Caseta des Ogures som rymmer 10 gäster fördelat på 4 rum och Refugio de s’Arenalet har arton sovplatser samt så finns även en liten campingplats där sju stycken tält per natt får plats.

Om ni önskar att stanna över natten så måste ni ringa till Parkkontoret på telefonnummer +34 971 829 219 och reservera en plats.

Hemsida: parcnaturaldellevant.blogspot.com

Mallorca har många vackra naturreservat, som man kan besöka och vandra i. För dig som vill läsa mer om naturreservat på Mallorca, så kan jag rekommendera följande länk (information på engelska): www.balearsnatura.com