Cabrera naturreservat Mallorca
Booking.com
Booking.com
Booking.com

Cabrera naturpark – Mallorca.

Den lilla ögruppen Cabrera ligger cirka 10 km från Mallorcas sydöstra hörn. Naturen är välbevarad och vacker men på öarna har det inte alltid varit så fridfullt som nuförtiden. Under Napoleonkriget användes öarna som fängelse och enligt sägen sägs det vara Hannibals födelseplats. Från år 1916 har ön använts av den spanska militären men år 1991 blev det naturreservatet som vi ser idag.

Totalt är det 19 öar och det vimlar av vackra vikar och vandringsleder. Huvudöns högsta punkt är toppen av berget som når 172 meter över havet. Det finns ruiner av en gammal fästning som byggdes i slutet av 1300-talet för att skydda ön mot pirater. Det finns också en fyr till vilken promenaden är väldigt vacker.

Det arrangeras dagsturer till ön från Colonia St Jordi under sommarhalvåret. Det finns två alternativ ut till Cabrera, antingen att åka med en vanlig båt eller ta en snabb speedboat.

Om ni önskar att åka dit med egen båt måste ni ansöka om ankringsplats/boj. Det är inte tillåtet att ankra efter eget bevåg eller fiska i Cabrera.

Mallorca har många vackra naturreservat, som man kan besöka och vandra i. För dig som vill läsa mer om naturreservat på Mallorca, så kan jag rekommendera följande länk (information på engelska): www.balearsnatura.com