Booking.com
Booking.com
Booking.com

Los jardines de Alfabia – Alfabia trädgårdarna.

Alfabia trädgårdarna är en rustik lantegendom som är öppen för besökare och hit kan man komma för att ha en rofylld dag i en fantastisk miljö och lära sig mer om Mallorcas historia. Trädgårdarna ligger på vägen mot Soller, ca 17km från Palma i den lilla byn Bunyola mitt i hjärtat av bergskedjan Sierra de Tramuntana, entrén ligger nära Sollertunneln.

Alfabia är ett komplex bestående av ett hus, trädgårdar och en fruktträdgård. Trädgården är en typologi över hur gårdar såg ut under den moriska perioden på ön och anlades under morernas ockupation på 1200-talet. Namnet kommer från al fabi, som betyder ungefär “skål med oliver”. Utformandet och bevattningssystemet av trädgårdarna är tidstypiska i utforming och arkitektur. Tack vare det speciella mikroklimatet i området försörjs gården med vatten året runt. Det bevattnar citron- och apelsinträden, popplarna, palmerna, jasminerna och trädgårdens dammar, liksom det berömda “Juego de aguas” områdets huvudattraktion som består av en pergola med 72 pelare och 24 stenhydror som fungerar som fontäner.

Huset som är en av de äldsta fincorna på Mallorca, liknar mer ett lanthus än en aristokratisk herrgård. Huset är ifrån den gotiska eran, men har inte gått orört genom tiderna och är idag en spännande blandning av olika stilar från många olika tidsepoker som renässansen, barocken, romarna, rokoko och även engelsk stil i utsmyckningen av rummen. På dess huvudfasad bör man speciellt nämna kassettaket, liksom “colcadors”, stenbänkar som användes för att stiga upp på hästarna och de enorma bronsbelagda dörrarna.

Sammansättningen av gården, trädgårdarna och fruktodlingarna har utnämts till “Monumento Artístico Nacional”, nationellt artistiskt monument, vilket garanterar dess bevaring, oavsett hur området kommer att påverkas i framtiden. Ägarna till lantegendomen är sedan 1700-talet den nobla familjen Zaforteza.

Det är också möjligt att hyra Jardines de Alfabia för bröllop och events, en naturlig miljö med utsikt över den majestätiska Sierra de Tramuntana. Det finns olika områden för att utföra ditt event, beroende på antalet gäster och med hjälp av “Amida Group” för att säkerställa optimal organisation och service.

Vi rekommenderar verkligen ett besök till dessa fantastiska trädgårdar med avslappnande atmosfär och många fröjder för ögat. För dig som inte reser med bil, så går det att ta sig med Soller tåget från Palma och kliva av precis i närheten av ingången till Alfabia. Se karta nedan och läs mer om tåget och tidtabeller här.

Öppettider sommar (april-oktober):
Måndagar – Söndag: Kl. 9:30 – 18:30

Öppettider vinter (mars):
Måndagar – Fredag: Kl. 9:30 – 17:30
Lördagar: Kl. 9:30 – 13:00
Söndagar: stängt

Stängt: november-februari

Inträde: 7.50€
(barn under 10 år är gratis)

Hemsida: www.jardinesdealfabia.com
Kontakt trädgårdarna: info@jardinesdealfabia.com
Kontakt bröllop & events: info@grupoamida.com
Adress: Ctra Palma – Soller Km 17
Tel: +34 971 613 123