Booking.com
Booking.com
Booking.com

Museu de sa Jugueta är namnet på Palmas leksaksmuseum. Mängden leksaker tillsammans med kvalitet, sortiment och bra presentation, gör att detta leksaksmuseum anses vara ett av de bästa i Spanien.

På Leksaksmuseet kan du se ett urval av omkring 3000 leksaker:
-leksaker från hela världen: Spanien, Tyskland, Japan, USA..
-leksaker av många teman: dockor, teatrar, kartong hästar …
-leksaker med anor från 1800-talet till idag
-leksaker av alla typer av material: trä, tenn, papp mm
-leksaker med olika system: rep, batterier, el mm
-handgjorda, traditionella och industriella leksaker

Dessa leksaker är sanna överlevare. Livslängden på dessa objekt är vanligtvis mycket kort, ca 80% av alla leksaker går sönder under de första dagarna och kastas efter en tid. Men en liten del leksaker förblir fortfarande intakta och stannar kvar till andra tider och världar. Leksaker speglar samhället, där teknik, design och sociala värden återspeglas.

Veckovis gör museet kulturella och lekfulla aktiviteter som presentationer, konserter, konst och skapande, familj och barn workshops, teater mm. Dessa aktiviteter är öppna för alla.

Förutom museet, kan du även ta del av tillfälliga utställningar i bar/restaurang delen. Här visas samlingar av måleri, fotografi eller illustration.

Restaurangen är en annan bra anledning att besöka museet. Gå dit och prova på deras varma smörgåsar på förmiddagen. Det finns även en medelhavsmeny, med 2 för-, varm och efterrätter och alltid med ett vegetariskt alternativ att välja på. Restaurangen tillagar sitt bröd och yougurt själva varje morgon. På kvällen erbjuds drycker, sallader, pa amb oli och snacks.

Museet organiserar turer för skolklasser, pensionärer, turister och andra grupper. Besöket anpassas till gruppens intressen och behov.

Hemsida: http://www.museudesajugueta.es/
Adress: Carrer de la Campana 7, Palma de Mallorca
Telefon: +34 654 650 780