Booking.com
Booking.com
Booking.com

Bodegas Túnel S.A.

<

Många känner till eller har sett den gröna spritflaskan med ett blad på som heter Túnel. På Mallorca dricker man ofta Hierbas, en örtbaserad spritdryck efter middagen. Túnel är det mest kända märket av Hierbas. ”Túnel de Mallorca” är ett familjeägt företag, som grundades i slutet av 1800-talet:

1898
Antonio Nadal Muntaner grundar företaget Antonio Nadal och börjar destillera alkohol. De första produkterna som gjorts var en anis baserad likör och en gin.

1907
Arbetet med att bygga “Tren de Soller”, en rutt som förbinder den isolerade byn Sóller med Palma. Den största attraktionen i rutten består av en 3 km lång tunnel. Antonio Nadal Muntaner var en stor beundrare av projektet, och väljer märket “Túnel” för sina produkter, vilket firar öppnandet av järnvägsvägen intill destilleriet.

1986
Den Morey-Garau familjen blir ägare till Antonio Nadal. De nya ägarna få en helt ny syn på företaget och dess varumärken.

1990
Företaget bestämmer sig för att koncentrera sig mestadels på örtlikör ”Túnel de Mallorca”. Den nydesignade gröna “blad” flaska och mjuk smak bidrar till dess stora framgång, särskilt inom turistmarknaden. Företaget börjar exportera Túnel de Mallorca främst till Tyskland.

1998
För att fira sitt hundraårsjubileum flyttar företaget till sina nya uppgraderade lokaler i Marratxi, därmed bättre kunna möta ökande nationella och internationella krav.

Idag
Túnel de Mallorca är och har under en lång tid varit den mest kända och mest konsumerade växtbaserade spritdryck i Balearerna. Túnel de Mallorca exporterar till flertalet Europeiska marknader.

Dryckens innehåll
Den traditionella basen för Túnel de Mallorca består av nedan 7 örter. De odlas i familjeägda gårdar och efter noggrant urval blandas de av en speciell “mäster blandare” för att få varumärkets smidiga och välbalanserade smak.

Kamomill: Traditionellt känt för sina matsmältnings kvaliteter och har en lugnande effekt på magen.
Verbena: Avslappnande effekter på nervsystemet.
Fänkål: Känd för matsmältnings effekter, antioxidant och urindrivande.
Citronblad: Booster för mat- och andningsvägar.
Citronmeliss: Känd som ett lugnande medel och aptitretare.
Apelsinblad: Känd för sina matsmältnings effekter och lugnande egenskaper. Bra även för magbesvär.
Rosmarin: Stimulerande. Hjälper till med matsmältningen. Vidgar andningsvägarna. Antioxidant.

För mer information, bland annat tips på hur du blandar drinkar med Tunél, se hemsidan.

Hemsida: http://www.tunel.com
Tel. +34 971 604 460
Adress: Av. Príncipes de España 3, 07141 Marratxí