Booking.com
Booking.com
Booking.com

Mallorca, ett paradis för skoälskare

För er som älskar skor, så rekommenderar vi en weekend till Palma de Mallorca. Här hittar man kända prisvärda skomärken och inte minst flera av Mallorcas egna handgjorda skor.

För att hitta till de bästa skobutikerna tar man sig till Palma centrum, shopping centret Porto Pi eller shopping området Festival Park. I Palma centrum ligger flertalet skobutiker längs den fina shoppinggatan Jaime III och Calle Union. En annan gata som är känd som skogatan är Jaime II, som går ifrån Placa Major och ner mot havet. På gatan Sindicat, som går från varuhuset El Corte Ingles och ner till Placa Major finns också en hel del skobutiker. Du finner även många skomärken representerade på det stora varuhuset El Corte Ingles.

Några skobutiker som finns i Palma:

www.pikolinos.com
www.coolway.com/
www.marypaz.com/
www.ulanka.com
www.pielesdemallorca.com/
www.calzaheymo.es/
www.timberland.es/
www.footlocker.com/

Skomärken från Mallorca

Mallorca har en lång och framgångsrik tradition av att tillverka skor, vilket visar sig i de många kända Mallorkinska skomärken som har etablerat sig på ön, i Spanien och på den internationella marknaden. Här nedan följer några kända skomärken som härstammar från Mallorca.

Camper & Lottusse

Skomärket Camper och Lottusse har båda sitt ursprung från den lilla byn Inca på Mallorcas landsbygd. Det var efter en resa till England för inspiration och kunskap, som Antonio Fluxa år 1877 återvände till Mallorca för att förverkliga sin dröm att tillverka Europas bästa sko och startade då sin första fabrik för tillverkning av skor. Hans ambition och entusiasm var så stor att det smittade av sig på hans barn och senare barnbarn.

Camper huvudkontor ligger än idag i byn Inca, som även kallas för läderstaden pga att många läderfabriker har sitt säte där. Men företaget har även baser i USA, Europa och Asien, där merparten av produktionen nu är förlagd. Camper är idag internationellt känd för sin produktion och tillverkar nya läckra designade skor säsong efter säsong, som fångar fantasin hos många trogna konsumenter världen över. Företaget har verkligen lyckats med sitt budskap: “Camper är mer än bara en sko”.

Skomärket Lottusse gör skor av hög kvalitet med en exklusiv och elegant design för både damer och herrar. Det är framförallt deras herrskor i läder som de är extra kända för. Företaget har som mål att hela tiden förbättra produkten till perfektion. De använder sig av nya tekniker i sin utveckling, men hela tiden med utgångspunkt från ett historiskt arv. Varje sko tillverkas efter speciella tekniker och med noga utvalda material. Lottusse har även på senare år mött förfrågan och säljer nu även handväskor och accessoarer.

Både Camper och Lottusse har flera butiker runt om på Mallorca. Det finns även flera skobutiker som har Camper i sitt sortiment. Vill du fynda så har Camper två outletbutiker, en i anslutning till sin fabrik i byn Inca, och en i shoppingområdet Festival Park.

Carmina

Några av de finaste skorna i världen, kan hittas i en liten butik i Palma de Mallorca. Carmina Shoemaker öppnade sin första butik 1997, men dess historia går tillbaka mycket längre.

Företaget startades 1866 i byn Inca på Mallorca, när Matías Pujadas öppnade en liten verkstad och började produktionen av skräddarsydda mått skodon. År 1905 startade han en av de första fabrikerna på ön och började producera de revolutionerande Goodyear sydda skorna. Matías barnbarnsbarn José Albaladejo Pujadas, tog över företaget 1961 och gjorde det till ett av Spaniens största skotillverkare.

Carmina Shoemaker producerar ett litet antal av världens bästa handgjorda skor. Butiken i Palma är varm och inbjudande och innehåller ett fantastiskt urval av klassiska skor för män och kvinnor. Eftersom alla skor är handgjorda, så är de inte billiga. Men de är så bra att Carmina nu har sina egna butiker i Paris, Barcelona, ​​Bilbao, Valladolid, Madrid och återförsäljare i Europa, Japan och USA.

Önskar du inhandla ett par klassiska skor som kommer att vara för evigt, besök Carminas butik på Calle Union 4, mitt i Palma city center.

Carmina

Toni Mora

Tony Mora heter den välkända läderstövel tillverkaren på Mallorca, som är känd för sin eleganta design och sina exotiska material; läder från struts, pytonorm, krokodil och leguan.

För att ta sig till fabriken kör man längs Carretera de Alaró, och det gäller att vara uppmärksam för att inte missa ingången till Tony Mora Factory Store på Km 4,19. Endast en liten diskret skylt “Tony Mora Apache Cowboy S.L.” finns på den blygsamma vitkalkade byggnaden.

I foajén står en gammal vinröd soffa, men det finns ingen direkt mottagning. Här finns magnifika läderstövlar som visas upp inglasade på hyllor. Man kan även gå in i fabriken där skorna tillverkas. Tony Mora vill att kunderna skall lära känna företagets produktionsmetoder. Fabrikens butik är det enda stället på Mallorca där Tony Mora stövlar säljs. De förlitar sig helt på online försäljning och export. Men produktionen är begränsad, inte mer än 50.000 par stövlar per år lämnar fabriken.

Priserna varierar mellan 200 och 2300 Euro. Fyrtio procent av stövlar som säljs av Tony Mora är skräddarsydda och skickas med flyg till kundens hemadress, vilket tar cirka fem veckor från första inbetalningen till mottagandet.

Produktionsmetoden motiverar priset. De flesta stövelmakare har varit med företaget i mer än 25 år. Innan en stövelmakare går i pension, för han vidare sina kunskaper till sin efterträdare. Fabriken använder moderna maskiner och varje par stövlar kräver 100 handgjorda steg.

Andra skomärken från Mallorca:

www.georges-shoes.com/
www.barrats1890.com/
www.yanko.com/
www.mongestudio.com/
https://www.meermin.es/
http://www.farrutx.com/

TonyMora