Booking.com
Booking.com
Booking.com

Pärlor på Mallorca

Om ni har hört talas om Majorica pärlor, så handlar det om konstgjorda pärlor tillverkade på Mallorca av det spanska företaget Majorica. Deras populära pärlor finns idag i mer än 100 länder i hela världen.

Majorica pärlor är snarlik naturliga pärlor, men de är inte “äkta” odlade pärlor. Men de skall inte heller jämföras med “oäkta” plastpärlor, då Majorica pärlor tillverkas på ett mycket speciellt sätt.

Redan år 1890 uppfanns processen att skapa organiska pärlor. Idag har företaget Majorica sin fabrik i staden Manacor på Mallorca där de tillverkar sina pärlor. Man kan besöka fabriken och få en gratis guidad rundtur, och beskåda processen och hantverket. Här finns också en butik som är öppen dagligen, med brett utbud av produkter att köpa till specialpriser.

Majorica pärlan består av en opalkristallkärna belagd med “pärlessens” i flera fina lager, vilket är ett extrakt från organiska element i Medelhavet. Pärlan specialbehandlats också för att skyddas mot yttre påverkan och alla Majorica pärlor har 10-års garanti. Smyckena som som utformas och monteras av Majorica görs med 925 sterling silver eller 18-karats guld, och är knutna förhand.

Tack vare företaget Majoricas goda internationella rykte, så har det uppstått andra företag på Mallorca som säljer imitationer till ett mycket lägre pris och kvalitet. Så det är viktigt att man kontrollerar att det verkligen är den äkta Majorica pärlan man köper. Så hur gör man det?

-du får alltid smycket i en speciell Majorica ask
-smycket har ett individuellt kvalitetskontrollsnummer
-du får ett “Majorica International Warranty Certificate”