Utflykt, sevärdhet, Alaro, vandring Mallorca
Castell d´Alaró
Booking.com
Booking.com
Booking.com

Castell d´Alaro.

Den gamla borgen Castell d´Alaro finner ni högt uppe på ett stenigt berg ovanför staden Alaró. Borgen är ett mycket populärt utflyktsmål och passar perfekt för er som önskar lite motion, historia och en av de bästa luncherna på Mallorca.

Vägen till borgen är tydligt märkt från stadens centrum. Man kan gå därifrån på ca 2-3 timmar, men många väljer att ta bilen en bit längre. Man följer skyltarna mot Castell d´Alaro och restaurangen Es Verger. Strax efter att ha lämnat staden blir vägen krokig och stiger långsamt uppåt längs mandelodlingarna. När man kommer in i bergen blir vägen sämre, brantare, smalare och leder fram till restaurangen Es Verger.

Från restaurangen går sedan en vandringsled upp till toppen. Väl uppe belönas ni med vackra vyer över bergenskedjan Tramuntana och landskapet mot Palma med utsikt hela vägen till havet. Just på denna plats har en borg stått sedan Morernas tid och många slag har utspelats här. Dagens ruiner är från borgen som byggdes under 1400-talet.

Sedan är det tillbaka samma väg ner till restaurangen. Es Verger är en rustik och mycket enkel restaurang som är känd för sina fantastiska lamm rätter. På menyn finns även andra lokala specialiteter som sniglar och fisk. För er som inte skall köra tillbaka prova “cremat”, en lerkruka med konjak, rom, kanel, hela kaffebönor och cintronskal som serveras brinnande.

Es Verger har öppet varje dag året runt, och stänger vid klockan 20:00. Restaurangen tar inga bordsreservationer.

Detta är ett mycket populärt utflyktsmål, så räkna inte med att bli själva på plats.

Läs mer på hemsidan: http://www.castellalaro.cat/en/home/


Visa större karta