Pollensa, Puerto Pollensa, beachresort, vattenaktiviteter,
Översiktsbild av hela Pollensa bukten.

Port de Pollenca

Port de Pollenca är en av Mallorcas största och mest omtyckta turistorter. Här finns mängder av aktiviteter, hotell, restauranger samt den fantastiska stranden där havet ligger cool lugnt i den vindskyddade bukten. Ändå är det här, mestadels i den östra delen av viken, som vattensporter dominerar med bland annat kitesurfingskolor och vindsurfingskolor för nybörjare. Det finns två dykskolor där ni kan ta dykarcertifikat under er semester. Port de Pollenca är också en bra utgångspunkt för er som gillar att vandra eller cykla i bergen.

Strandpromenaden med pinjeträd är lika välkänd som vacker och vi rekommenderar en stärkande morgon- eller kvällspromenad för bästa upplevelse. Om ni bor i hamnen får ni absolut inte missa staden Pollenca med mycket mer kultur och historia samt underbara gränder med mycket vassare shopping.

Restaurangutbudet är stort och varierat och en favorit är La Llonja ute i hamnen med fantastiska fiskrätter och underbar utsikt över bukten och de gamla fiskebåtarna. Hotell finns i alla kategorier och storlekar. Stora All inklusive hotell där det största Pollenca Park ligger ca. 10 minuters promenad från hamnen med semesterpaket för hela familjen. Det 4-stjärninga Illa DÓr hotell ligger magiskt längst västerut, nära Tramuntana, med underbart läge, lyxigt spa, tennisbanor och gym för er som föredrar ett genuint lite mindre hotell.