Porto Cristo var tidigare en gammal fiskeby, drakgrottorna, droppstensgrottorna, Safariparken, Underbar liten resort med bra restauranger på Mallorcas östkust.
Stranden och hamnen i den gamla fiskebyn Porto Cristo.

Porto Cristo

Den lilla stranden mitt i hjärtat av Porto Cristo ligger vackert inramat i den lugna bukten som tidigare var östra sidans populäraste resort. Akvariet och Safariparken i all ära men det är till Drakgrottorna eller droppstensgrottorna som turister dagligen vallfärdar till. Grottorna räknas som ett av värdens största underjordiska grottsystem och är en fantastisk upplevelse med båtar, musik och ljus vid den stora sjön under jorden.

Den tidigare fiskebyn är trevlig att promenera runt i och speciellt området utefter hamnen. Slå er ner på ett café och bara njut av medelhavet över en kopp java. Eller varför inte testa den lilla restaurangen Roland för internationell mat i toppklass. En utflykt till Manacor och Rafael Nadals födelseort kanske kan vara något för er som vill shoppa vackra konstgjorda pärlor från Majorica, som fortfarande har kvar en outlet där fabriken tidigare låg.