Port de Soller, Hamn, utflykt, nordvästra Mallorca, båtar
Hamnen i Port de Soller.

Port de Soller.

Port de Soller är en underbart vacker ort och en favorit hos många svenskar. I den hästskosformade viken ryms en livlig hamn, en fantastisk strandpromenad kantad av restauranger, butiker och barer och längst in finner ni en fin sandstrand. Allt inramat av bergskedjan Tramuntanas höga berg.

Port de Soller ligger ca 36 kilometer norr om huvudstaden Palma. Från flygplatsen till Port de Soller tar det ca 45 minuter med taxi och det kostar runt 60 Euro, lite beroende på antalet resväskor, tid på dagen och naturligtvis antal passagerare.

Man kan också ta sig till Port de Soller med buss från Placa Espana i Palma city, och det går även att ta ett gammalt antikt tåg från Placa Espana till Soller, och sedan spårvagn de sista kilometrarna till Port de Soller.

I Port de Soller trängs lyxiga hotell och orten har under senaste åren påbörjat ett ansiktslyft, för att passa den allt mer sofistikerade turismen. Port de Soller är mycket omtyckt utav vandrare, cyklister och andra livsnjutarna.

På museet Soller Marine i Port de Soller, kan man lära sig om hur man förr i tiden livnärde sig av havet och fiske, och om de besökare som kom havsvägen.

I hamnen trängs fiskebåtar med lyxyachter och önskar ni att komma ut på havet en dag eller två, så finns det många företag som hyr ut båtar. Kusten utanför Port de Soller är perfekt för snorkling och dykning och det finns många små vikar.