Pollensa, Puerto de Pollensa,
Calvario trappan i Pollensa

Pollensa

Pollensa stad ligger mysigt inklämd mellan två större kullar på den nordvästra sidan av ön. Denna lagom stora by är rik på historia och kultur. Exploaterad och utforskad av den enorma turistinvasionen som infinner sig varje sommar får man ändå en känsla av att denna by ändå har kvar sin charm. Vi bara älskar Pollensa på hösten och våren med alla soldränkta och underbara caféer på Placa Major. Pollensa är avslappnat och det är skönt att bara vandra omkring i virrvarret av alla de små stensatta gränderna där ni dessutom hittar bra shopping och genuina hantverk i alla dess former.

I Pollensa bor ni geografiskt bra om ni gillar att spela golf då bland annat Pollensa Golf ligger alldeles söder om staden omgiven av underbar natur. För vandrare och cyklister är Pollensa den perfekta knytpunkten med många bra spår och vägar som utgår härifrån. Varför inte prova på att ta en tur på hästryggen då ett antal stall med uthyrning finns i omgivningarna runtomkring. Ett perfekt och roligt äventyr för både barn och vuxna.

Strax söder om Pollensa ligger det 5-stjärniga hotellet Son Brull där ni kan bo overkligt vackert och idylliskt men framförallt så är ett besök på deras restaurang ett måste om ni är i krokarna. Annars bjuder Pollensa på bra matupplevelser från olika kök med bra råvaror.

Comments are closed.