Palma Nova, Stränder, Sydvästra Mallorca, Turistort, Bad, Strand, Stränder
Utsikt över första och andra stranden i Palma Nova.

Palma Nova

Palma Nova är en av Mallorcas mest kända badorter och ligger ca 15 km sydväst om huvudstaden Palma, vilket gör att du kan kombinera lata dagar på stranden med shopping och nöjen i öns huvudstad. Från Palma nova tar du dig enkelt in till Palma city med buss eller taxi. Med bil tar det ca 20 minuter via motorvägen. Bussar går vanligtvis var 35 minut, men det kan vara mycket folk under sommarmånaderna. Från flygplatsen till Palma nova tar det ca 30 minuter och taxi kostar runt 40 Euro, lite beroende på antalet resväskor, tid på dagen och naturligtvis antal passagerare.

tre stränder med underbar strandpromenad

Palma nova har tre stränder som kopplas samman med en trevlig strandpromenad, vilken leder ända bort till den bar- och nöjestäta grannorten Magaluf. Stränderna i Pala nova är breda och finkorniga, och det finns plats för alla även mitt under högsäsong. Här finns allt du kan tänkas behöva för en härlig dag; solstolar, lekparker, vattensporter, trampbåtar, liksom ett stort utbud av affärer, barer och restauranger längs den breda bilfria promenaden.

Många hotell ligger längs strandpromenaden, så att du bara behöver korsa en smal gata för att komma till stranden. Några av hotellen erbjuder All inclusive, vilket ger en extra prisvärd semester. Välj mellan vuxenhotell, prisvärda lägenhetshotell eller familjehotell med barnklubb och bra poolområde.

Många väljer ett boende med självhushåll, och det är inte långt mellan snabbmatsrestaurangerna i Palma nova. McDonalds, Wimpey, Burger King, KFC, Pizza Hut osv, du behöver inte svälta så länge du har lite pengar på fickan. Skulle du tröttnar på snabbmat, finner du också ett antal mer traditionella caféer och restauranger längs havet.

Nöjesmetropolen Palma nova

Under sommaren lever Palma Nova upp till en riktig nöjesmetropol, med ett stort utbud av barer och nattklubbar. Den ungdomliga publiken njuter av sol och bad och byns nattliv, som ofta pågår till långt in på småtimmarna. Det höga antalet brittiska turister som kommer till Palma nova varje år, har satt sin prägel på orten och det finns ett stort antal engelska pubar och restauranger.

Palma nova ligger som tidigare nämnts granne med den kända resorten Magaluf och dessa två orter har med åren växt samman. Men fortfarande är Palma nova den lite lugnare delen och mer riktad mot barnfamiljer. Även stränderna vid Palma Nova är tystare än i Magaluf, vilket bland annat beror på att det finns färre hotell där.

Inte bara för barnfamiljer och ungdomar

Under vår och höst är Palma Nova lugnare och då finns det också större möjligheter att semestra i en mer avkopplande miljö. När du vilat ut några dagar på stranden och bättrat på solbrännan, kanske du är sugen på att uppleva något nytt. Palma nova är en bra utgångspunkt för en dagsutflykt till Mallorcas bergiga västkust eller till östkustens skyddade badvikar. Många besöker Palma Nova just för närheten till den vackra naturen, vandringslederna occh möjligheten att spela på någon av Mallorcas fina golfbanor. Golfbanorna Poniente och Bendinat ligger i området och inom en halvtimmes bilresa finns ytterligare fem banor.

Palma nova är också den idealisk resorten för grupper och träningsresor. Det finns bra idrottsanläggningar i området, friidrottsbanor, en fotbollsplan med naturligt gräs och en annan med konstgräs, tennis klubbar, cykelvägar och en gokort bana. Det anordnas också turneringar, såsom Magaluf internationella maraton, segling, tennis, friidrott och fotboll under året.

Palmanova – en plats där alla oavsett ålder kan hitta vad de söker, en plats dit man återkommer år efter år…