Placa Major, Palma de Mallorca, Shopping, shoppinggator, gamla stan
Placa Major -Stortorget i Palma de Mallorca
Booking.com
Booking.com
Booking.com

Palma de Mallorca

Staden som har vuxit otroligt i popularitet de senaste åren. För många kommer det som en överraskning hur fin, sofistikerad, pittoresk och levande staden verkligen är. Med sitt vackra läge längst in i Palmabukten, en gammal stad som sjuder av liv och med en underbar stadskärna och hamnpromenad, gör att man lätt förälskar sig i Palma. Ungefär hälften av Mallorcas befolkning bor i staden och här finner ni de bästa restaurangerna, butikerna och ett nattliv som sträcker sig långt in på småtimmarna. Njut av rustika tapasrestauranger, trendiga caféer och vandra de slingriga gator upp och ner i Gamla stan.

Restaurangutbudet i Palma de Mallorca kan inte göra någon besviken. Här finns verkligen något för alla plånböcker och smaker. Två populära restaurangområden är La Llonja och Santa Catalina strax väster om katedralen. Men ni kan hitta restauranger i nästan varje vrå, håll utkik, ibland är det bara liten dörr som leder in till restaurangen!
Palma de Mallorca är även fyllt med barer och uteställen. Än en gång så är det La Llonja och Santa Catalina som har ett brett utbud. Även hamngatan Paseo de Maritimo är fylld av olika barer och uteställen som ligger vägg i vägg. Något längre västerut ligger Pacha och Titos, som är de två största nattklubbarna på Mallorca. Musiken pumpas ut natten lång och dansgolven är fulla om sommaren med partyglatt folk till gryningen. I Santa Catalina finner ni bland annat den svenskägda baren Havannah och det populära utestället Cuba mitt emot.Önskar ni att festa där Palmaborna är, sök er då till området öster om Placa Major.

Palma de Mallorcas historia lyser med sin närvaro var du än går i staden. Vänd näsan uppåt längsmed gatorna och beundra de gamla husen och dess vackra arkitektur. Landmärket för staden och mästerverket katedralen La Seu, är det nog ingen som kan undgå att se. Runt den ligger gamla stan och det arabiska kvarteret. Konstintresset är stort och ni finner många gallerior och utställningar runt om i staden. Konstmuseet Es Baluard med samtida konst ligger vid torget Placa Porta Santa Catalina i La Llonja. Museets café och restaurang är bara den värt ett besök då terrassen ligger på första parkett överblickandes hamnen och havet.

De flesta som besöker Palma de Mallorca stannar i den inre ringen som utgör den gamla stan. Stora delar av detta område är bilfritt och fyllt av butiker och restauranger. De största affärsstråken finner ni vid Placa Major, Av. Jaume III och Passeig des Born, här finner ni de största spanska varumärkena representerade samt många internationella. I stan arrangeras många guidade turer och ni finner information om dess på turistbyråerna runt om i stan. Det går också en sightseeing buss runt Palma och den känns igen då det är en röd tvåvåningsbuss med öppet tak. Om ni inte vill gå till fots så går det att hyra cyklar, mopeder och segways, många uthyrare ligger på Paseo de Maritimo.
Den stora hamnen har nästan inte något slut och det är här ifrån många båtturer utgår och om ni har hyrt båt så finner ni oftast hamnplatsen centralt i Palma. De stora kryssningsfartygen lägger också till i hamnen och är enorma i storlek.

Palma de Mallorca har en strand strax öster om katedralen. Den ligger på gångavstånd från gamla stan med en gång och cykelväg som löper längsmed kusten söderut hela vägen till Arenal. Söker ni en lugnare strand fortsätt till Portixol och Ciudad Jardin.

Hotellutbudet har exploderat i Palma och utbudet är stort. Gamla medeltida palats har byggts om till pittoreska hotell med mycket av det gamla bevarat. I Palma går allt att finna från vandrarhem till 5 stjärninga lyxhotell.Visa större karta