Magaluf, barer, beachclubben, grannarna grus, e4an, La Bodega, BCM, Wavehouse, Palma Nova, klubbar, uteställen, Sydvästra Mallorca, Mallorca
Stranden i Magaluf är bred och en kilometer lång.

Magaluf.

Magaluf, en av Europas mest kända turistorter! Hit kom turisterna när charter resorna slog igenom på 60-talet och vi vågar påstå att alla svenskar har hört om Magaluf, inte minst genom hitlåten Magaluf av Orup under tidigt 90-tal.

Magaluf ligger ca 15 km sydväst om huvudstaden Palma, vilket gör att du kan kombinera lata dagar på stranden med shopping och nöjen. Från Magaluf tar du dig enkelt in till Palma city med buss eller taxi. Med bil tar det ca 20 minuter via motorvägen. Bussar går vanligtvis var 35 minut, men det kan vara mycket folk under sommarmånaderna. Från flygplatsen till Magaluf tar det ca 30 minuter och taxi kostar runt 40 Euro, lite beroende på antalet resväskor, tid på dagen och naturligtvis antal passagerare.

För er som aldrig har varit i Magaluf, så vågar vi säga att här finns både det värsta och det bästa. Magaluf har en fin strand och hela Magaluf är uppbyggt för turister, med endast några få tusen bofasta. Magaluf har de vildaste festerna, de häftigaste barerna och nattklubbarna för ungdomar, och hämtar vi ett klipp från en natt i juli skulle vilken förälder som helst få en stor klump i magen. Men vi bör nämna att Magaluf och kommunen Calvia som orten tillhör jobbar intensivt för att förbättra ryktet och de senaste åren har Magaluf fått sig ett rejält ansiktslyft och mycket är på gång. Sommarmånaderna i Magaluf är för ungdomarna, men under vår, höst och vinter kommer en något äldre publik.

Strand och aktiviteter

Magalufs strand är bred och nästan en kilometer lång, så det finns gott om plats för alla. Sanden är gyllene och vattnet är oftast mycket klart. En strandpromenad sträcker sig längsmed hela stranden och här finner ni många restauranger, barer och uteställen.

Det finns gott om olika vattensporter, testa vattenskidor, åk bananbåt eller varför inte prova på Fly board. Precis på mitten av stranden hittar ni Wave house, där ni kan testa på surfing i någon av deras två vågmaskiner. Om ni vill fortsätta att promenera når ni Palma Novas stränder, gena enbart över udden Torrenova. Ni som önskar att testa på dykning, så finns ett par dykarskolor på orten.

I och runt Magaluf finner ni också många attraktioner och nöjesparker, bland andra Katmandu park, Expedition Golf, Magaluf Gokart och Pirates Show, samt ett par kilometer bort ligger Western Water Park.

Barer, uteställen och nattklubbar

Utbudet av barer är enormt i Magaluf och några har nästan öppet dygnet runt. Det största bar- och nattklubbs området ligger på gatan Punta Ballena och går under öknamnet ”The strip”. Inte undra på då Magaluf vimlar av strippklubbar. På tvärgatan Carrer Pinada som på orten går under namnet ”skandinaviska gatan”, finner ni barer och restauranger ägda utav svenskar och norrmän. Här är atmosfärer verkligen skandinavisk och det är inte många från andra nationaliteter på dessa barer. Här festas det dagen och natten lång och partyt håller högsta nivå precis som det förväntas. Den allra största och mest kända nattklubben är BCM Planet Dance. Hit kommer internationellt kända DJ’s och namn kan nämnas som David Guetta, Avicii, Tiesto och Calvin Harris. I de fanstastiska lasershowerna trängs alla tillsammans och BCMs dansare är något i särklass.

Comments are closed.