Es Jonquet ligger i anslutning till en av de mest traditionella kvarteren i Palma, Santa Catalina. Es Jonquet är en kulturminnesskyddad del av området, berömd för sina väderkvarnar och originella fiskarhus i tre våningar. Området ligger ovanför Paseo Maritimo, vänt mot havet och med otrolig utsikt.

Santa Catalina är ett område som blivit mer och mer populärt de senarare åren och nya spännande restauranger dyker upp här varje år. Här finns också den mysiga saluhallen, dit folk från hela Palma kommer och handlar sina grönsaker, fisk och kött.

Man tar sig till Es Jonquet via gatan Calle San Magi, men det finns även en trappa som går från strandpromenaden (mellan Avenida Argentina och Montseñor Palmer) och vidare upp vid väderkvarnarna.

Es Jonquet är ett endast ett mycket litet kvarter, men vi rekommenderar absolut ett kort besök. Vandra runt på de smala kullerstensgatorna, mellan de färgglada husen av enkel arkitektur, apelsinträd, färgsprakande boganvilla och en underbar utsikt över havet. En bra start på ett besök i Santa Catalina.

Es Jonquet, en historisk stadsdel i Palma!