Gammal fiskeby, Cabrera nationalpark, saltutvinning nära Es Trenc, vackra stränder på Mallorcas sydöstkust.
Colonia de Sant Jordi i skymningen.

Colonia de Sant Jordi

Colonia de Sant Jordi är en relativt lugn turistort på den sydöstra spetsen av Mallorca. Hit kommer de flesta turisterna för en båttur ut till Mallorcas enda nationalpark, Cabrera. Cabrera ligger endast 10km ut och har en underbar natur samt ett rikt undervattensliv med bland annat delfiner och många fiskarter. I Colonia Sant Jordi finns ännu idag den gamla fiskehamnen kvar från vilken de lokala fiskarna från trakten fortfarande utgår ifrån. Här tuffar de ut med sina båtar för att fånga en del av havets läckerheter till de lokala restaurangerna, varav ett restaurangbesök inte är en dålig idé.

Staden är också vidare känd för saltutvinningen som görs i trakterna runtomkring, där Flor de Sal fått stor internationell uppmärksamhet. Detta skördas i augusti om ni vill se hur det går till när de använder traditionella metoder.

Stränderna runt Colonia de Sant Jordi är helt magiska. Många vattensporter går att utöva från stranden invid hamnen men vill ni ha lugnare och ännu vackrare stränder behöver ni inte gå långt. Öster om staden ligger Ses Roquetes och Es Carbo, vansinnigt vackra. Åt väster Es Trenc med lite mer vågor och vind men med den oexploaterade naturen bakom sanddynerna. Stranden Sa Rapita är också väl värt en utflyktsdag!