Området centrala Mallorca | Mallorcaguide.se
Sök här

Centralt

Mallorca Områden

Information om området centrala Mallorca

Oavsett var man befinner dig på Mallorca så har man aldrig mer än 30 minuter till havet. Mallorca är en ganska liten ö men med ett kuperat och varierat landskap samt oändligt mycket att uppleva, tar den väldigt lång tid att utforska.

De mittersta delarna av ön hör dock till de allra minst exploaterade och landskapet är ganska platt men vägarna något sämre. Mycket av marken är jordbruksmark där det främst odlas vindruvor för vinproduktion.

Binissalem är en förhållandevis liten by men är själva hjärtat för öns största vinområde. Utgå härifrån om ni vill besöka fler än en vingård. Även Santa Maria, som ligger längs med motorvägen när ni kör från Palma till Alcudia, har ett antal vingårdar värda ett besök.

Son Pou grottan, stadens torg samt marknaden på söndagar är också värda ett besök. I Marratxi hittar ni Festival Park med outlet butiker från stora varumärken till bra priser. Här är det lätt att spendera tid om man giller shopping och det finns dessutom mycket underhållning för barnen.

Porreres, Montuiri, Sineu, San Juan, Senselles med fler därtill är charmiga små byar, typiska för Mallorcas landsbyggd. Här finns diverse avtryck från både romarna och morerna kvar, där nästan varje by har en kyrka från tidigare sekel bevarad. Dessa byar är nästan helt befriade från turismen och kan vara en välbehövlig återhämtning för er som vill uppleva landsbyggdens vackra och stressfria miljö för en stund.

Inca däremot skiljer sig från dessa små byar då Mallorcas tredje största stad har en mycket större befolkning. Här är lädertillverkningen stor och och med öns största marknad blir det ganska trångt och livat på torsdagar.

Porreres – Centralt Mallorca

Porreres, lantlig by central på Mallorca och öster om Palma.
Porreres En typisk mallorquinsk by på landsbygden där livet tar små, sakta kliv. Två verk av Salvador Dali finns på det moderna konstgalleriet i stadens stadshus. Från stadshuset till den vackra kyrkan, som känns obligatorisk i varje liten mallorquinsk by, ligger caféer och restauranger på rad för en vila på er resa. För det finns tyvärr inte så väldigt mycket...

Montuiri – Centralt Mallorca

Montuiri landsbyggd utan turism, bo ostört på underbara fincor, typisk mallorquinsk by,
Montuiri Montuiri är väldigt lik de mindre byarna norröver där tiden tickar långsamt och stress är inget ord de känner till. Det vill säga gamla, nästintill oexploaterade byar på Mallorcas landsbygd där det oftast finns en gammal kyrka som ligger på en kulle vackert omgärdad av öppna landskap. Sedan ligger de tätt packade små stenhusen på sluttningen av kullen, där...

Vi är sociala!

3,332FansGilla
155FöljareFölj