Vackra stränder på Mallorcas nordöstra kust.
Cala Agulla med Sierra Llevant i bakgrunden.

Cala Ratjada

Cala Ratjada är en sprudlande badort under sommarmånaderna, för att under vintern nästan helt bomma igen i väntan på nästa sommar. Ett par kilometer bort finns underbara stränder som Cala Mesquida och Cala Agulla medans de överbefolkade Cala Gat och Son Mull ligger på varsin sida om hamnen. För den aktiva finns det otaliga vattensporter att prova på. En härlig promenad upp till fyren vid Punta de Capdepera om ni tröttnat på stranden, eller om ni föredrar ännu mer vandring så ligger den lilla bergskedjan Sierra Llevant, med högsta topp på 500m, ett stenkast bort.

För lite mer kultur och historieupplevelser så bör ni bege er till Capdepera eller Arta som båda stoltserar med en borg respektive fort. Tredje helgen i Maj nordnas en medeltidsfestival i Capdepera som är väldigt mysig att besöka för både barn och vuxna.

På lördagar är det marknadsdag på torget Placa del Pins i Cala Ratjada. Byn har många bra restauranger med medelhavsmat och typisk spansk mat. För en mallorquinsk smakupplevelse så får ni inte missa den familjeägda restaurangen Es Coll dOs.