Gammal fiskeby, vacker fiskeby, fiskrestauranger,
Det lilla paradiset Cala Figuera.

Cala Figuera

Cala Figuera är en sällsynt plats på Mallorca. Den gamla fiskebyn har extra mycket charm bevarad och av turismen syns knappt ett spår. Utbudet har förvisso förändrats något för att anpassa sig till turisternas önskemål men på det stora hela gör man sig inte till för andra. Största anledningen till detta är troligen att det ligger en bit bort och ganska svåråtkomligt, lite blåsigt kanske, och sist men inte minst så har byn ingen badstrand.

Det luktar havsvatten och rökt fisk i den lilla hamnen och de gamla gubbarna sitter fortfarande och rensar sina nät efter nattens fångst. Restauranger ligger smakfullt utefter hamnen och fisk på menyerna känns helt rätt att prova. Kom hit och njut av något så underbart som en oexploaterad fiskeby på Mallorca.

En dagsutflykt till Santanyi är att rekommendera då denna förföriska by har det mesta man kan önska sig, Charm, kultur, caféer, bra restauranger och spännande shopping. För er som vill bada ligger Cala Santanyi eller Cala Llombard cirka 4 km söderut med fina stränder och bra vatten att dyka och snorkla i.