Populär familjeresort, perfekt för dykning, underbara grottor, små djupa vikar, resort på sydöstra Mallorca.
Det underbara vattnet vid Cala Ferrera beach.

Cala d’Or

Cala d’Or med de vitputsade husen ligger på östra sidan av Mallorca och är en svår turistort att lokalisera sig runt, speciellt för oss med sämre lokalsinne. Badorten består av flera små vikar, Cala Ferrera, Cala Esmeralda, Cala Serena, Cala Gran och Cala Llonga. Dessa små vikar var förr fiskehamnar men har allteftersom exploaterats och är numera renodlade badvikar eller marinor. Den stora marinan i Cala d`Or med 600 stycken hamnplatser är väldigt vacker och ligger väl inbäddad i en stor vik där allt från lyxyachter till mindre motorbåtar får plats. Utmed hamnpromenaden ligger restauranger och caféer tätt och både utbud och kvalitet på maten är ganska bra. Här sitter ni och kikar på folk och båtar med ett glas cava i näven. Testa gärna den nyöppnade restaurangen Selani eller klassiska men moderna Yacht Club för sköna drinkar. Nattlivet är okej trots att det främst är familjer som reser hit.

Cala d`Or är ett paradis för dykare och snorkling då vattnet blir djupt fort och sikten i det turkosblåa vattnet utmärkt. Grottor och fiskar finns det gott om och ni kan lätt finna en dykinstruktörer om ni vill prova på. En båttur är också att rekommendera oavsett om ni tar en turistbåt med glasbotten eller om ni föredrar att segla själva med en chartrad segelbåt. Östkusten är otroligt vacker och det finns ännu fler vikar, stränder och grottor att upptäcka med båt som annars är svåra att nå med antingen bil eller till fots.

Om ni gillar att vandra så passa på att göra det i Mondrago Natural Park. Detta är ett naturreservat med fantastiska klippor, vita stränder med klarblått vatten och ett bergigt landskap perfekt för fågelskådning, klättring och just vandring. Det finns två stränder här som ni inte får missa, S`Aramador beach och Mondrago beach. Ta gärna en tur till den pittoreska och underbara hamnen Porto Petro och njut av livet på en av uteserveringarna.