Områden på Mallorca | Mallorcaguide.se
Sök här

PLATSER

Ön Mallorca

Oavsett var man befinner dig på Mallorca så har man aldrig mer än 30 minuter till havet. Mallorca är en ganska liten ö men med ett kuperat och varierat landskap samt oändligt mycket att uppleva, tar den väldigt lång tid att utforska.

Centrala delarna av Mallorca

De mittersta delarna av ön hör dock till de allra minst exploaterade och landskapet är ganska platt men vägarna något sämre. Mycket av marken är jordbruksmark där det främst odlas vindruvor för vinproduktion. Binissalem är en förhållandevis liten by men är själva hjärtat för öns största vinområde. Utgå härifrån om ni vill besöka fler än en vingård. Även Santa Maria, som ligger längs med motorvägen när ni kör från Palma till Alcudia, har ett antal vingårdar värda ett besök. Son Pou grottan, stadens torg samt marknaden på söndagar är också värda ett besök.

I Marratxi hittar ni Festival Park med outlet butiker från stora varumärken till bra priser. Här är det lätt att spendera tid om man giller shopping och det finns dessutom mycket underhållning för barnen. Porreres, Montuiri, Sineu, San Juan, Senselles med fler därtill är charmiga små byar, typiska för Mallorcas landsbyggd. Här finns diverse avtryck från både romarna och morerna kvar, där nästan varje by har en kyrka från tidigare sekel bevarad. Dessa byar är nästan helt befriade från turismen och kan vara en välbehövlig återhämtning för er som vill uppleva landsbyggdens vackra och stressfria miljö för en stund. Inca däremot skiljer sig från dessa små byar då Mallorcas tredje största stad har en mycket större befolkning. Här är lädertillverkningen stor och och med öns största marknad blir det ganska trångt och livat på torsdagar.

Nordvästra Mallorca

Nordvästra Mallorca är inte enbart ett paradis för kulturintresserade, författare och konstnärer utan även för matälskare i allmänhet och för livsnjutare i synnerhet. Här finns ett fantastiskt landskap med Tramuntanas bergskedja som vackert sträcker sig utmed den höga kustremsan. Med öns vackraste vyer över det mörkblå skimmrande Medelhavet och den omväxlande natur som landskapet erbjuder med klippor, gröna skogar, apelsinlundar, jasmin- och odlings-terasser är detta ett område som gjort för att vila ögonen på. Banyalbufar, Puigpunient, Valldemossa och Sóller är bergsbyar delux på Mallorca. Cala de Deiá, Port de Sóller, Cala de Sa Calobra och Cala Tuent är stränder, respektive vikar som är magiskt vackra men på skilda sätt.

Deiá är en liten bohemisk, avslappnad bergsby som blivit ett mecka för konstnärer, författare och musiker. Här finns många mysiga caféer, restauranger och museum där den brittiska poeten och författaren Robert Graves museum kan vara det mest besökta. Mysiga Banyalbufar sägs vara det nya Deiá med spektakulära terraser, fantastiska vyer och underbar natur runt hörnet och utgångspunkt för många vandringsleder. Caféer och restauranger ligger på höjden och utsikten är overklig ifrån flertalet utav dessa. En annan liten charmig by är Estellencs liknande de båda ovan nämnda. Placerad i en liten dal i bergskedjan Tramuntana är detta ett väldigt lugnt ställe och en bra utgångspunkt framförallt för cykling och vandring. Från huvudgatan i byn slingrar sig en smal liten väg ner till en stenig vik, Cala de Estellencs, där ni kan ta ett dopp i det kristallklara vattnet. Ta gärna och promenera ner då det kan vara lite knepigt att ta sig ner med bil under högsäsong.

Valldemossa är en enormt populär och välbesökt by. Detta främst tack vare kompositören Fredéric Chopins museum som ligger i klostret, i vilket han bodde tillsammans med författarinnan George Sand år 1838-1839. Men det finns mycket mer att se och uppleva i Valldemossa så en tur hit rekomenderas verkligen. I den lilla bergsbyn Puigpunyent cirka 10 minuter norr om Palma hittar ni genast det lugnet en bergsby på Mallorca kan erbjuda. Besök vingården Son Puig eller La Reserva, en perfekt utflykt för hela familjen.

Den lilla staden Sóller är likt Valldemossa ett mycket populärt turistmål. Många tar Sóllertåget från Palma vilket är en härlig upplevelse bland mandelträd och olivlundar. Byn är fantastiskt vacker och idyllisk med ett torg svårt att motstå. Stanna till för en nypressad apelsinjuice, som är bland de bästa på Mallorca. Annars lockar byns kultur och rika historia besökare från hela världen. Härifrån är det 3 kilometer till hamnstaden Port de Sóller där vägen igenom den gyllene dalen kantas av apelsinträd och odlingsterraser i ett förtrollande landskap. Port de Sóller ligger i en vindskyddad vik med både sandstrand, båthamn och en underbar strandpromenad. Port de Soller är en plats för livsnjutning, med bra restauranger och lyxiga hotell. Om speciellt våren och höstarna är det många som bor i Port de Soller för de vackra vandringslederna och cykelvägarna.

Norra Mallorca

Norra Mallorca är mer än bara sol, bad och all-inclusive charter. Här finns kultur och sevärdheter främst i städerna Alcudia och Pollensa och ett varierat utbud av diverse aktiviteter. Klättring, cykling och vandring är populärt då landskapet men främst Tramuntanas bergskedja ger skön kontrast samt variation, som börjar ända uppe vid den norra spetsen av Mallorca.

Till öns nordliga delar fylls charterbussarna mestadels med barnfamiljer, som allt som oftast har destination Port de Alcudia eller Playa de Muro. Alcudia har blivit ett samlingsnamn för dessa två resmål vilket egentligen är lite fel då Alcudia stad ligger några kilometer ifrån hamnen och är en populär liten pärla, dock utan strand. I Alcudia är ringmuren ett mycket vackert och välbevarat historiskt arv som inramar den lilla staden med fler kulturella sevärdheter. Platsen är också känd för sina marknadsdagar men också för ett fantastiskt utbud av romantiska restauranger och små boutique- och design hotell. Den fantastiska stranden i Alcudiabukten är ett paradis för barnfamiljer med den vita finkorniga stranden, dess bredd och det långgrunda badkarsvarma vattnet.

Det finns fler välbesökta badorter längs med kusten där bland annat Can Picafort är den större utav dem. Även här är stranden fantastisk men orten känns väldigt opersonlig och väldigt inriktad till tyska turister. Vidare österut ligger Colonia de Sant Pere och Betlem. Dessa två små idylliska fiskebyar är betydligt behagligare att besöka för den som önskar lugn och ro.

Nordväst om Port de Alcudia ligger en annan populär och stor turistort nämligen Puerto De Pollensa. I den något mindre Pollensabukten ligger hotellen mer glest längs med kusten och den östra delen av bukten saknar sandstrand vilket gjort den till ett perfekt tillhåll för kitesurfare och vindsurfare. För kulturintresserade, golfare, matälskare och övriga som tröttnat på stranden eller poolen ligger staden Pollensa inte långt bort. Bra shopping och restauranger i en underbar miljö bland kullerstensgator och gamla byggnader från förr. Här finns också ett gediget utbud för dem med intresse för historia och konst.

Vidare norröver ligger ursköna Cap de Formentor med underbar strand och natur och missa inte Cala Sant Vicenc. Muro, Sa Pobla, Campanet och Búger är små byar som ligger strax söder om Pollensa för dem som vill fly ifrån alla turister för ett ögonblick.

Östra Mallorca

På östra Mallorca finns det mesta av det bästa. Är ni inbitna tennisentusiaster så har ni säkert inte missat att tennisstjärnan Rafael Nadal föddes och fortfarande tränar i Manacor. Är ni glada amatörgolfare eller proffs för den delen så finns det många golfbanor att slå bort bollar på. Är ni vinkonnässör eller kanske bara vill veta mer om Mallorcas underbara viner och vintillverkning så vänta inte med att bege er till Felanitx. Ja, ni hittar allt detta plus mycket mer på Mallorcas solsida.

På denna delen av ön händer också en del längs med den fantastiskt vackra kusten. Med kristallklart Medelhavsvatten som flyter in i de små vikarna med enastående sandstränder, grottor och inlopp så finns det mycket att upptäcka både till fots och till havs. Porto Colom är en sagolik gammal fiskeby som bara måste ses. Cala Murada och Cales de Mallorca är natursköna stränder precis norr om Porto Colom. Ännu längre norrut ligger ett av Mallorcas absolut största utflyktsmål, drakgrottorna. Ett gigantiskt grottsystem att beskåda och definitivt värt ett besök. Närliggande Porto Cristo har en charmig liten hamn, sandstrand och ett antal restauranger utmed vattnet som håller bra klass.

S´Illots, Sa Coma och Cala Bona med vykortsvackra sandstränder ligger jämte Cala Millor, den största turistorten på östkusten. Här trivs familjerna på sina all-inklusive hotell och den kilometerlånga, barnvänliga sandstranden. För mer pittoreska stränder bort från den värsta turistanstormningen bör ni inte missa Mallorcas nordöstra spets. Cala Agulla är vackert och den gamla fiskebyn Cala Ratjada som utvecklats till en ganska välbesökt resort är fortfarande superskön med bevarad charm. Området kring Capdepera är oerhört härligt och dessutom finns det många bra vandringsleder att bege sig på. På den östra delen av Alcudiabukten ligger Colónia de Sant Pere och Betlem. Mysiga pittoreska fiskebyar i lugn och naturskön omgivning.

För lite kulturhistoria ligger Sanctuary Sant Salvador på 509m höjd nära Felanitx och Santueri Castle inte långt därifrån. Förutom i Drac finns grottor i Artá som är en fin mallorquinsk by med mycket historia, värd att besöka. Sierra de Llevant erbjuder bra cykel och vandringsleder och gillar ni pärlor har Majorica kvar en outlet för shoppingsugna i Manacor.

Sydöstra Mallorca

Sydöstra Mallorca har mycket att erbjuda men tyvärr är det relativt få som upplever denna del om vi jämför med övriga områden. Framförallt är det till den sydöstra spetsen med riktiga smultronställen som Colónia de Sant Jordi, Ses Salines och Cala Figuera som missas av olika själ. Den sistnämnda är en gammal fiskeby med underbar charm och bedårande pittoresk hamn. I närheten till dessa byar ligger fina stränder som Cala Santanyi och Cala Llombards. Strax norr om Cala Figuera ligger naturparken Parc Natural Mondragó med hav, stränder och natur som bara måste upplevas. Har ni tur får ni en vik med kristallklart vatten alldeles för er själva. Stränderna på Mallorca är ett av de starkaste själen till att ön är så populär och den mindre turistiga Es Trenc är kanske den mest kända av dem alla. Den är i alla fall en av de vackraste utan bebyggelse vilket har bevarat dess charm och unika särdrag. Es Caragol är också värt ett besök för badglada nudister och soldyrkare.

Från Arenal och Platja de Palma vidare söderut är landskapet ganska platt och vägarna mindre och krokigare. Tar ni däremot Ma-19 genom Llucmajor och Campos, som tyvärr är ganska gråa, kommer ni till ursköna Santanyi med en stadskärna som har allt man kan önska fast i det mindre formatet. Tillsammans med Ses Salines är detta en perfekt utgångspunkt att upptäcka sydöstra delen av ön på. Saltutvinning, vingårdar, stränder, golf, fiskrestauranger och Cabreras nationalpark från Colónia de Sant Jordi. Sa Rapita och Cala Pi är olika utseendemässigt men båda underbara stränder som vi gärna tipsar om.

Cala D´or är en den populäraste och största resorten i detta område och därav väldigt turistanpassad. Många mysiga vikar med små stränder och grottor perfekta för dykning finns det gott om. Portopetro är en liten närliggande hamn och tidigare fiskeby som är mycket vacker och väldigt välbesökt under högsommaren. Kom hellre hit under våren eller hösten och slå er ner på uteserveringarna längs vattnet och bara njut av livet.

Sydvästra Mallorca

Sydvästa Mallorca har mycket att erbjuda för den aktiva besökaren. Under högsommaren trängs turister på gator och stränder längs den väldigt exploaterade kustremsan. Denna del av Mallorca kan vara en av de mest populära och välbesökta av oss skandinaver med många orter dit svensk charter gått sedan starten.

Med många vackra stränder och bra kommunikationer till Palma och flygplatsen är den säkert inte helt obekant för de flesta. I Cala Major ligger den första stora stranden strax sydväst om Palma och en bit därefter San Agustin som för närvarande går igenom en rejäl ansiktslyftning. Zhero beach club har blivit populärt vid vattnet. Bendinat, Santa Ponsa och Son Vida med fantastiska golfbanor ligger alla inom 15 min från Palma.

Vidare sydväst ligger lyxyachterna på rad i Puerto Portals och den lilla byn Portals Nous just ovanför är populär bland lokalbefolkningen. Partyfenomenet Magaluf kommer strax efter med Palma Nova emellan som en gammal favorit bland svenskar och barnfamiljer. För barnfamiljer finns det aktiviteter för alla inom 10 minuters bilfärd. Eller vad sägs om Marineland som ligger bredvid hamnen i Puerto Portals och vattenlandet Western Waterpark vid avfarten till Magaluf. Golf Fantasia och Katmandu i Palma Nova respektive Magaluf har minigolfbanor i skönaste miljöerna. Katmandu har dessutom schyssta aktiviteter för de äldre barnen samt ett litet vattenland för de mindre. Vidare ligger den nybyggda hamnen Port Adriano med lyxyachter i alla storlekar. Natursköna vikar som Cala Falco och Portals Vells ligger insprängda mellan berg och skog där båda har små sköna strandbarer med matservering.

På sydvästa Mallorca finns många populära badorter i olika miljöer där vackra sandstränder som St Elm och Camp de Mar är svårslaget. Gran Folies beach club i Cala Llamp är ett väldigt populärt och avslappnat ställe. Några andra sköna byar längs med sydkusten är Illetas, Santa Ponsa och Port d´ Andratx. Alla med sin charm och just dessa är väldigt populära året-runt boenden. Längst sydväst tornar bergskedjan Tramuntana upp sig vilken sträcker sig ända upp till Mallorcas norra spets. Detta är givetvis en favorit bland vandrare och cyklister. Även ovanför kustvägen i byar som Calvia och Andratx är det bra cykelvägar och vandringsleder i underbart landskap. Här är tempot lägre och mindre turism men i övrigt kan vi sammanfatta sydvästra Mallorca som ganska mycket sol, bad och party.

Portixol – Palma de Mallorca

Portixol, Palma de Mallorca, Portixol hotell,
Portixol - Palma de Mallorca. Den före detta fiskebyn Portixol ligger längsmed strandpromenaden, cirka 15 minuters promenad från Palma de Mallorca city. Från att ha varit en charmig liten fiskeby till att nu ha blivit en av de mest populära platserna att bo och spendera lediga dagar på. Njut av en fika eller en bit mat i någon utav restaurangerna...

Pollença, en liten juvel för svenskar

I en analys från Trivago avslöjas de mest sökta semesterorterna under den senaste sommarsäsongen. Man har beräknat alla sökningar på resor under juni, juli och augusti av användare från olika länder. Resultatet visar att Mallorca är den mest eftertraktade destinationen för svenska resenärer och det är ingen tvekan om att detta är en växande trend som visat en otrolig...

Puerto de Andratx: Bland fiskarehus och imponerande lyxvillor

Port d ´Andratx, Sydvästra Mallorca, Hamn,
Puerto de Andratx – En chic hamnstad med tradition I Puerto de Andratx finns några av de bästa adresserna för fastighetsköpare. Den glamorösa hamnstaden på den sydvästra delen av ön, kombinerar lyx och traditionell livsstil; imponerande lyxvillor inbäddade i bergen i den naturliga hamnen, och längs strandpromenaden har traditionella fiskarehus kärleksfullt restaurerats och omvandlas till restauranger och butiker. I marinan...

Fornalutx – Nordvästra Mallorca

Fornalutx. Den idylliska byn Fornalutx med mindre än 1000 invånare, är belägen i bergen ovanför Soller, på nordvästra Mallorca. Denna lilla by kallar sig den vackraste byn i Spanien och det är svårt att inte hålla med. Till Fornalutx tar man sig enklast med bil och under turen färdas man på smala serpentinvägar, med spektakulära vyer. Man passerar också Mallorcas högsta...

Santanyi – Sydöstra Mallorca

Santanyi. Santanyi är en liten medeltida muromgärdad stad ca 54 km sydöst om Palma och 10 km sydväst om Cala d’Or. Här finns ett bra utbud av kläd- och prylboutiquer. Det finns också många riktigt bra restauranger och caféer. Letar man runt bland gränderna finner man härliga uteserveringar med kreativa menyer, mysiga möbler och vissa med anslutande trädgårdar. Det är...

La Lonja – Palma de Mallorca

Det populära restaurangområdet som kallas La Lonja, ligger i Palmas gamla stad, precis väster om katedralen. I La lonja finns ett stort urval av restauranger, barer och klubbar. När mörkret faller sjuder området av liv och det kan vara bra att boka bord för att få plats på sin favoritrestaurang. Bli inte förvånade om entrén till restaurangen bara är en...

Es Jonquet – Palma de Mallorca

Es Jonquet ligger i anslutning till en av de mest traditionella kvarteren i Palma, Santa Catalina. Es Jonquet är en kulturminnesskyddad del av området, berömd för sina väderkvarnar och originella fiskarhus i tre våningar. Området ligger ovanför Paseo Maritimo, vänt mot havet och med otrolig utsikt. Santa Catalina är ett område som blivit mer och mer populärt de senarare åren...

Magaluf tips, för partysugna och barnfamiljer

Magaluf för partysugna och barnfamiljer! Mallorcaguide.se ger er de hetaste tipsen på vad Magaluf har att erbjuda. Katmandu Park och Katlantis mitt i Magaluf Upplev det oväntade på Mallorcas roligaste och mest varierade nöjespark, perfekt för barn i alla åldrar. Här kan ni aktivera de allra mest svårflörtade barnen då de garanterat kommer att hitta något de tycker är kul. För de...

Santa Catalina – Palma de Mallorca

Santa Catalina, Palma de Mallorca, restauranggata, gågata, Calle Fabrica, saluhall, Mallorca
Santa Catalina - Mallorca. Santa Catalina är ett otroligt populärt område i Palma de Mallorca. Från att ha varit fiskarnas och arbetarnas kvarter strax utanför den gamla stadsmuren till att nu var ett av de mest eftertraktade områdena att bo i. Santa Catalina är oerhört charmigt och många utav de gamla byggnaderna och husen finns kvar. Mysiga och trendiga kaféer,...

Magaluf – Sydvästra Mallorca

Magaluf, barer, beachclubben, grannarna grus, e4an, La Bodega, BCM, Wavehouse, Palma Nova, klubbar, uteställen, Sydvästra Mallorca, Mallorca
Magaluf. Magaluf, en av Europas mest kända turistorter! Hit kom turisterna när charter resorna slog igenom på 60-talet och vi vågar påstå att alla svenskar har hört om Magaluf, inte minst genom hitlåten Magaluf av Orup under tidigt 90-tal. Magaluf ligger ca 15 km sydväst om huvudstaden Palma, vilket gör att du kan kombinera lata dagar på stranden med shopping och...

Palma de Mallorca

C'an Pere Antoni Mallorca
Palma de Mallorca Staden som har vuxit otroligt i popularitet de senaste åren. För många kommer det som en överraskning hur fin, sofistikerad, pittoresk och levande Palma verkligen är. Med sitt vackra läge längst in i Palmabukten, en gammal stad som sjuder av liv och med en underbar stadskärna och hamnpromenad, gör att man lätt förälskar sig i Palma. Ungefär...

Playa de Palma & El Arenal – Sydöstra Mallorca

Playa de Palma, El Arenal, Sandstrand, Mallorca, Sydöstra Mallorca
Playa de Palma & El Arenal El Arenal ligger cirka en mil från Palma de Mallorca. Stranden är ungefär 200 meter lång och ligger vid ortens hamnen. Grannorten och stranden Playa de Palma ligger precis intill och den är nästan fem kilometer lång och sträcker sig hela vägen till Ca´n Pastilla. Den långa stranden kantast av palmer och ger den en...

Ciudad Jardin – Palma de Mallorca

Ciudad Jardin, Palma de Mallorca, Strand, Nära flygplats
Ciudad Jardin Ciudad Jardin ligger öster om Palma, strax nedanför Portixol. Det sägs vara det nästa uppkommade område för de trendmedvetna och unga. Området har en härlig vit sandstrand med en strandpromenad som sträcker sig hela vägen in till Palma och åt andra hållet till Arenal. I slutet av 1800-talet byggdes orten till ett lyxresort med närhet Palma och det vackra...

Port de Soller – Nordvästra Mallorca

Port de Soller, Hamn, utflykt, nordvästra Mallorca, båtar
Port de Soller. Port de Soller är en underbart vacker ort och en favorit hos många svenskar. I den hästskosformade viken ryms en livlig hamn, en fantastisk strandpromenad kantad av restauranger, butiker och barer och längst in finner ni en fin sandstrand. Allt inramat av bergskedjan Tramuntanas höga berg. Port de Soller ligger ca 36 kilometer norr om huvudstaden Palma. Från...

Soller – Nordvästra Mallorca

Soller, Sollertåget, utflykt, kultur, Nordvästra Mallorca
Soller I en lummig dal omgiven av apelsinträd finner man den mycket populära byn Soller. Hit kommer många dagsturister med det antika tåget från Palma och är en utgångspunkt för många vandrare och cyklister. Soller ligger ca 30 kilometer norr om huvudstaden Palma och förutom det gamla tåget, så går det även bussar från Placa Espana. Från flygplatsen till Soller tar...

Deia – Nordvästra Mallorca

Deia, Nordvästra Mallorca, utflykt, kändisar, konstnärer, pittoreskt, historia
Deia En idyllisk, grönskande och charmig bergsby är Deia och ett gömställe för många miljonärer och kändisar. Byn besökes för att njuta av god mat och dryck till de fantastiska vyerna. Deia inramas av olivträd, terrassodlingar och de höga bergen. I byn finns många små butiker och gallerior detta tack vare att det bor många konstnärer i Deia. Ni finner...

Valldemossa – Nordvästra Mallorca

Valldemossa, Nordvästra Mallorca, Utflykt, Historia, kloster, Chopin
Valldemossa Valldemossa är en av de vackraste byarna på Mallorca, högt belägen i bergskedjan Tramuntana. Närheten till Palma gör Valldemossa till ett perfekt kulturellt utflyktsmål över dagen. Byn ligger inramad av höga berg, djupa dalar och en grönskande natur. Valldemossa ligger ca 25 kilometer norr om huvudstaden Palma. Från flygplatsen till Valldemossa tar det ca 30 minuter med taxi och det...

Colonia de Sant Jordi – Sydöstra Mallorca

Gammal fiskeby, Cabrera nationalpark, saltutvinning nära Es Trenc, vackra stränder på Mallorcas sydöstkust.
Colonia de Sant Jordi Colonia de Sant Jordi är en relativt lugn turistort på den sydöstra spetsen av Mallorca. Hit kommer de flesta turisterna för en båttur ut till Mallorcas enda nationalpark, Cabrera. Cabrera ligger endast 10km ut och har en underbar natur samt ett rikt undervattensliv med bland annat delfiner och många fiskarter. I Colonia Sant Jordi finns ännu...

Ses Salines – Sydöstra Mallorca

Ses Salines, Mallorcas östkust, Colonia de Sant Jordi, saltutvinning, kaktusar, botanisk trädgård,
Ses Salines Ses Salines är en perfekt utgångspunkt för att undersöka Mallorcas sydöstra kust. Ses Salines är mest känt för att ligga nära saltutvinningen vid Es Trenc, världsberömt för sitt Flor De Sal. Men den lilla byn har även lite annat smått och gott att bjuda på. I utkanten ligger Botanicactus, en av Europas största botaniska trädgårdar med bland annat...

Cala Figuera – Sydöstra Mallorca

Gammal fiskeby, vacker fiskeby, fiskrestauranger,
Cala Figuera Cala Figuera är en sällsynt plats på Mallorca. Den gamla fiskebyn har extra mycket charm bevarad och av turismen syns knappt ett spår. Utbudet har förvisso förändrats något för att anpassa sig till turisternas önskemål men på det stora hela gör man sig inte till för andra. Största anledningen till detta är troligen att det ligger en bit...

Följ oss i Sociala Medier

3,332FansGilla
128FöljareFölj
154FöljareFölj

Våra tips

Can Torna

Hotel Can Torna Agroturism hotellet Can Torna ligger i utkanten av Esporles på Mallorca, ett område som kännetecknas av det omgivande bergskedjan Serra de Tramuntana....

Senaste om Mallora

Protected: Arkitekt på Mallorca

Anlita en arkitekt på Mallorca Arkitekt Miquel Lacomba Miquel Lacomba Architects är ett internationellt spanskt arkitektfirma i Palma, Mallorca. Vi är experter inom arkitektur, stadsdesign och...

Protected: Bodega Biniagual

Vingården Bodega Biniagual Mallorcaguide rekommenderat ett besök till vingården Mortitx: Här kommer förslag på turer som man kan boka med vingården Mortitx. Kontakta gården direkt per...

Protected: Vinyes Mortitx

Vingården Vinyes Mortitx Idén till vinprojektet Mortitx föddes i juni 2001 när en grupp vinälskare bildade Vinyes Mortitx S.A. och köpte en del av Mortitx...

Protected: Bodega Miquel Oliver

Vingården Miquel Oliver Efter 100 år i branschen är det ingen tvekan om att familjen som driver vingården Miquel Oliver har passionen för vin i...