Vilket är ditt bästa Cykelhotell på Mallorca?

Njut av en aktiv semester och upptäcka nya platser! Med en cykel täcker du mer distans och hinner därför med att se mer. Mallorca är en helt fantastisk ö att cykla på och vädret är nästan alltid perfekt för en cykeltur. Bergskedjan Serra de Tramuntana reser sig längs hela den norra kusten och bjuder på underbara vyer, uppförslut och härliga utförskörningar på slingrande bergsvägar. Det södra landskapet på Mallorca är plattare och mycket populärt bland landsvägscyklister.

I Palma city är cykelbanorna inte särskilt utbyggda, men cyklar man söder längsmed kusten så finns fina cykelbanor längs Playa de Palma hela vägen bort till Arenal. Här är förhållandena idealistiska för cykling och hotellen är vana vid de många cyklister som kommer för att träna under för- och eftersäsong. Många professionella cyklister förlägger sina årliga träningsläger just här.

På den sydvästra sidan om Palma finns breda cykel- och gångvägar med start efter San Augustin och sedan kan man cykla hela vägen till Santa Ponsa och vidare. Även på norra Mallorca runt Alcudia och Port de Pollensa är förhållandena perfekta för cykling med stor variation. Cyklar man inåt landet eller söderut så är landskapet relativt platt och alla kan vara med och cykla. Vägarna erbjuder varierad terräng med vackra vyer. Från båda orterna når man även bergen lätt och tuffare cykling väntar, men ni belönas rikligt av naturen och alla utförskörningar på serpentinvägarna.

Fundera på vilken typ av cykling som ni är ute efter och leta sedan hotell i det område som ni önskar att utgå ifrån. Om du endast önskar att hyra cykel under en dag eller två, så finns det många uthyrare i turistområdena och i Palma stad.

Vi rekommenderar följande cykelhotell på Mallorca:

3-STJÄRNIGA CYKELHOTELL

BQ Belvedere

BQ Belvedere är beläget 5km utanför Palma, på en kulle ca 850 meter från Cala Mayor stranden. Hotellet är omgivet av en 19000 kvm stor trädgård med pooler, bubbelpool, solterrass, aktiviteter och snackbar. Hotellet är en perfekt utgångspunkt för cyklister och har en privat cykelparkering.

Costa Portals

Costa Portals är ett hotell endast för vuxna och ligger i populära Portals Nous på sydvästra Mallorca med promenadavstånd till strand och trendiga restauranger. Det är en mycket bra utgångspunkt för cyklister, som kan starta morgonen med en riktigt bra frukost och avsluta dagen i utomhuspoolen eller på solterrassen.

Helios

Helios ligger på gångavstånd från stranden Playa de Palma på sydvästra Mallorca och utanför hotellet går bussar till Palma centrum. Hotellet har en utomhuspool som omges av en stor trädgård och solterrass och det finns även en inomhuspool. Det charmiga hotellet tar gärna emot cykelälskare. Här finns ett stort garage för cyklar, samt ett utrymme för cykeltvätt.

Amic Horizonte

Amic Horizonte är ett familjedrivet hotell som ligger 2km utanför Palma med utsikt över Palmabukten. Hotellet har en utomhuspool och närmaste strand är Cala Mayor som ligger knappt 2 km bort. Hotel Amic Horizonte är ett cykelvänligt hotell och här erbjuds en speciell meny för idrottare samt behandlingar och massage. På hotellet finns också en cykelverkstad.

4-STJÄRNIGA CYKELHOTELL

FERGUS Style Pollensa Park SPA

Fergus Style Pollensa Park är ett nyrenoverat, fräscht hotell med gångavstånd till stranden. Hotellet omges av en trädgård, det finns en utomhuspool, ett spa och ett gym. Hotellet har speciellt riktat in sig på cykling, löpning, hiking och välbefinnande, har parkering för cyklar och erbjuder information om cykelvägar och vandringsleder.

Js Palma Stay

JS Palma Stay är ett 4-stjärnigt hotell i modern stil endast för vuxna (ej barn under 16 år). Hotellet ligger på gångavstånd ifrån den lilla stranden Cala Estancia och 3km till Playa de Palma. Hotellet har utomhuspooler med integrerad jacuzzi, solterrass, restaurang och barer. Cyklister är mycket välkomna till detta hotellet. Man kan förvara sin cykel i ett låst cykelrum eller ta med den upp på sitt rum.

Hotel Joan Miró Museum

Hotel Joan Miró Museum ligger med promenad avstånd till Cala Mayor stranden och köpcentret Porto Pi, ca 3km utanför Palma. En perfekt utgångspunkt för dig som cyklar och hotellet erbjuder också ett brett utbud av tjänster riktade till cyklister; ett utrustat cykelgarage, specialmenyer, skräddarsydda rutter, kartor, picknickmöjlighet, utomhuspool och gym.

Senses Palmanova

Senses Palmanova är ett hotell endast för vuxna. Boende på detta hotellet har gångavstånd till stranden i Palmanova, tillgång till 6 utomhuspooler och fritt inträde till Senses Wellness & Spa med inomhuspool, bubbelpool, hydroterapi, gym, bastu och turkiskt bad. Det är ett populärt område för cykling och hotellet erbjuder cykeluthyrning och cykelverkstad.

Hotel Playa Golf

Hotel Playa Golf ligger på stranden Playa de Palma, 10 minuters bilfärd från Palma. Här finns utomhuspool, inomhuspool, Spa, gym, minigolfbana och tennisbanor. På hotellets cykelcenter erbjuder de cykelgarage och en cykelverkstad med allt som behövs för att din träningsresa blir en oförglömlig upplevelse.

Grupotel Playa de Palma Suites & Spa

Grupotel Playa de Palma ligger endast några minuters promenad från stranden Playa de Palma på sydöstra Mallorca, ca 15km från Palma. Hotellet har en stor utomhuspool och ett lyxigt Spa. Här är förhållandena idealistiska för cykling och hotellen är vana vid de många cyklister som kommer för att träna under för- och eftersäsong. Hotellet har cykelrum där du kan förvara din cykel.

5-STJÄRNIGA CYKELHOTELL

Gran Melia Victoria

Gran Meliá Victoria är ett 5-stjärnigt hotell på hamnpromenaden i Palma. Hotellet har inomhus- och utomhuspooler, en restaurang och en cocktailbar, DRY Bar med utsikt över hamnen och katedralen. För cyklister som önskar att kombinera närheten till Palma, med träning är detta ett perfekt hotell. Hotellet erbjuder cykelparkering och kan hjälpa till att ordna med picknik och planera cykelrutter.

Hilton Sa Torre Mallorca

Hilton Sa Torre Mallorca är ett magnifikt lyxhotell som består av flera historiska byggnader omgärdat att stora trädgårdar och vackra vandringsstråk. Hotellet ligger på den sydöstra delen av Mallorca och är en perfekt utgångspunkt för cyklister. Hotellet har pooler, Spa, 2 restauranger, 2 tennisbanor och en fotbollsplan.

Son Julia Country House Hotel Spa

Son Julia Country House Hotel & Spa är ett fantastiskt boutiquehotell inhyst i en omsorgsfullt renoverad, historisk byggnad från 1400-talet. Läget är helt fantastiskt med utsikt över den omgivande landsbygden. Hotellet har toppmoderna faciliteter; gym, tennisbana, Spa och två pooler. Son Julia hyr också ut fullt utrustade professionella kolfibercyklar och har specialiserat sig på att sätta ihop cykelrutter.

x