Hotel Can Torna

Agroturism hotellet Can Torna ligger i utkanten av Esporles på Mallorca, ett område som kännetecknas av det omgivande bergskedjan Serra de Tramuntana. Man får en genuin känsla av Mallorcas byliv när man besöker Esporles, som ligger bara fem minuter från husets grindar och erbjuder ett antal restauranger, affärer och barer.

Can Torna är beläget på en hög platå i hjärtat av en dal, med panoramautsikt över både jordbruksmark och bergen. Huset byggdes på 1300-talet och har varit en del av familjen sedan 1400-talet. Delar av huset har antikviteter från romarna och araberna, vilket tyder på att finca har varit bebodd och landet odlas i över 2000 år. Huset är byggt helt i sten och många av de traditionella byggmetoder som tidigare användes är fortfarande synliga i olika delar av huset.

Can Torna kan bokstavligen översättas till ”Huset som ger tillbaka” på Mallorquin, och betyder att de återvänt till ett traditionellt sätt att inte bara göra saker, utan också som en ideologi som är central för vår framtid. Från det sätt på vilket de förbereder maten, på hur de jobbar och tar hand om marken och sina gäster, ligger detta i fokus och allt måste ske i samband med naturen för att skapa balans i vårt sätt att leva.

Biodling

Visste du att nästan en tredjedel av maten som vi konsumerar varje dag är beroende av pollinering av bin?

Vi uppmanar dig att upptäcka livet hos bina, med en biodlingupplevelse på Can Torna. Följ med på en morgontur med en erfaren biodlare. Turen är två timmar lång och består av en presentation som förklarar biodlingsprocessen och dess betydelse i den moderna världen, följt av ett besök hos bina. Du kommer att bära skyddskläder och har en chans att komma mycket nära bina och njuta av en honungsmakning. Efter turen njuter vi tillsammans av lokalt producerat vin från Can Torna och ”pa amb oli” på terrassen med utsikt över Tramuntana bergen.

Omgivningarna

I området finns ett brett utbud av aktiviteter i världsklass; från historiska utflykter, vin och gastronomiska upplevelser till vandring, klättring och cykling samt en av de vackraste kusterna för simning. En av de närmaste stränderna är Port Des Canonge, här kan man bada, dyka och njuta av utsökt färsk fisk, paella och en mängd andra medelhavsrätter på någon av de charmiga restaurangerna. Det finns ett antal hemliga vikar och stränder för den som är villiga att utforska. Området erbjuder även några riktigt unika gastronomiska och kulturella upplevelser. Du kan gå vin- och ostprovning i Banyulbufar eller njuta av kulturhistoria med ett besök på La Granja. Under året finns ett brett utbud av musikevenemang, konstutställningar och lokala marknader.

Grupper

Yoga Retreat

Can Torna är den perfekta platsen för din nästa yoga retreat. Gården som ligger i hjärtat av bergen har en öppen pergola eller yoga shala på 85m2, som ligger i en skogsdunge, omgiven av naturen, bara en kort promenad nerför husets skogsväg från huvudbyggnaden. Närvaron av bergen finns från alla sidor och ger en kraftfull energi. Vi erbjuder våra gäster ett utrymme och utbud som passar perfekt för retreater.

Teambuilding

Can Torna erbjuder det perfekta platsen för ett företagetsevent och teambuildning. I närheten av flygplatsen och Palma för enkel åtkomst och med anläggningar för att vara värd för konferenser på upp till 30 personer och boende för upp till 26 gäster, ser Can Torna fram emot att välkomna dig och ditt team för ditt företagsevent.

Familjer

Can Torna erbjuder sina gästerna att hyra hela finca exklusivt, så att du kan njuta av tiden på denna speciella plats med endast dina närmaste. Med 10 sovrum och gott om plats på fincan, tillsammans med en mängd aktiviteter både på plats och i omgivningen, finns det något för alla. Gården ser fram emot att ta emot dig, din familj och närmaste vänner.

Till badvik: 13 km (Cala Banyalbufar)
Till centrum: 2 km (Esporles)
Till flygplats: 23 km (PMI)

Hemsida: www.cantorna.com
Kontakt: contacto@cantorna.com
Adress: Carretera Esporles, km 4,3, Finca Son Quint, 07190 Esporles
Telefon: +34 971 611 500