Mallorca har de senaste åren blivit ett mycket populärt semestermål för skandinaver. Med bra förbindelser och endast 3.5 timmes flyg från Sverige, så väljer många att resa till Mallorca för sol & strand, mat & kultur, shopping & aktiviteter, och allt som det innebär att fördjupa sig i destinationens kultur och traditioner.

Under de senaste tre åren har också antalet som investerar i fastigheter på Mallorca ökat med så mycket som 80%. För närvarande bor officiellt cirka 10 000 svenska medborgare på Mallorca och siffran fortsätter att öka. Svenskarna är nu den tredje största nationaliteten (efter britter och tyskar) som investerar i fastigheter på Mallorca. För svenskar har distriktet Santa Catalina blivit centrum för denna trend och inte så överraskande har vinnaren av Eurovision 2015, Måns Zelmerlöw, valt att spela in den första videon från hans nya album i just detta området.

Den svenska fastighetsköparen är ett medelålders par med stark köpkraft, som söker en andra bostad för etablering efter pensionering. De föredrar en lägenhet med nära tillgång till kommunikationer och centrum och terrass är av stor vikt för att kunna spendera mycket tid i solen. En intressant aspekt är att många köper fastigheter på Mallorca för att spenderar sin tid där mellan september och april, då de föredrar att spendera sommaren i Sverige. En idealisk situation för besökare som kommer till Mallorca och letar efter säsongsboende.

De mest populära områdena för fastighetsköp av svenskar är Palma centrum, Cala Major, Cas Català, Illetes och Portals. I Palma har som sagt Santa Catalina blivit en av de mest eftertraktade områdena, men det finns även en stort efterfrågan i Son Espanyolet och Tennis Club-området, som nyligen renoverats av Mikael Landström. Fastighetsköpen ligger i genomsnitt på ca 350 000 euro i Palma med omnejd.

För svenskarna är Mallorca en destination för investeringar och för att starta sin egen verksamhet. Fastighetsköpen ökar samtidigt som antalet restauranger och företag fortsätter att öppnas av svenska medborgare. Det bästa exemplet på detta är det stora antalet företag som drivs av svenskar i Santa Catalina. Dessutom erbjuder Palma bekvämligheter som svenska skolan, svenska kyrkan och det svenska konsulatet.

Om Balearic Properties
Balearic Properties är det största mäklar- och fastighetsnätverket på Balearerna, med över 15 års erfarenhet av Mallorcas fastighetsmarknad. Företaget erbjuder de senaste fastigheterna till salu, inklusive strandnära villor, vackra lägenheter, lyxiga hem på landet, och investeringsmöjligheter.
Många väljer att investera i renoveringsprojekt som är ett utmärkt alternativ för att kunna ta del av det bästa urvalet av bostäder på önskad plats. Besök Balearic-Properties och upptäck deras stora urval av hus och radhus till salu i de bästa områdena på Mallorca.

Balearic Properties erbjuder idag mer än 100 villor och strand-lägenheter till salu i Alcudia. Läs mer om på deras Svenska hemsida: www.balearic-properties.se