Få den rätta medelhavskänslan med en anlagt trädgård

Livsstilen på Mallorca handlar om att spendera tid utomhus och njuta av solskenet och det fantastiska klimatet! Poolterrasser omgivna av frodigt anlagda trädgårdar är de perfekta platserna att njuta och få den rätta medelhavskänslan. Trädgårdarna på Mallorca är anpassade till klimatologin för Medelhavsområdet som kännetecknas av mycket milda vintrar och som måste kunna stå emot en stark sommartorka, som kompenseras av havets fuktighet i kustområdena.

En Medelhavsträdgård utmärker sig främst i färg och arom som skapas av växter som lövträd och blommor. Dessutom är det vanligt att skapa några steniga utrymmen med aromatiska växter som lavendel, rosmarin och timjan. När det gäller växter med blommor, finner vi bland annat nejlikor, liljor, jasmin och oleander. Dessa är sommararter som är lätta att bibehålla och som är motståndskraftiga mot värme och direkt solexponering.

Med tanke på Medelhavsklimatet är det grundläggande att skapa platser i din trädgård med friskhet och nyans, gröna landskap som under delar av året har fläckar av blommande växter i vackra färger. Den minimalistiska trädgården är en av de mest aktuella trenderna i trädgårdsdesign. Det betonar tydliga och enkla linjer, rena former och en djup känsla av rymd. Nyare forskning har visat på att fördelarna med att ha utomhus- och inomhusträdgårdar går utöver de estetiska aspekterna som: känslan av välbefinnande, minskad stress, bättre koncentration, förbättrad luftkvalitet och bidragande till absorptionen av förorenande kemiska element.

En väldesignad och planerad trädgård kan ökar värdet på din fastighet

Det finns ingen tvekan om att ha en vacker trädgård är en lyx som ger dig tillfälle att njuta av klimatet, atmosfären och landskapet på ön. Att anlägga en trädgård har därför blivit en av de mest värderade aspekterna och många bostadsaprojekt betraktas inte som avslutat om det inte finns en tydlig plan för detta. Vi får inte glömma att trädgården är visitkortet för alla byggnader. En väldesignad och planerad trädgård ger mervärde och kan i många fall öka värdet på fastigheten. Dessutom reflekterar den ett sätt att leva och framhäver arkitekturen, inramar den och integrerar den med landskapet som skapar en inre och yttre förbindelse.

Vi är övertygade om att genomförandet av ett projekt inte bara innebär att man bygger ett hus, det betyder också att man tar hänsyn till de omgivningar där det ska byggas. Av denna anledning erbjuder LF91 en trädgårdsplaneringstjänst för villor på Mallorca. Syftet är att skapa vackert anlagda omgivningar, alltid med hänsyn till naturliga element som landets egendom, strukturer, byggnader och materiella föremål. På LF91 har de specialister som är dedikerade och har kunskap inom arkitektur och design.

Landskapsplaneringstjänsterna vid LF91 utarbetar vi efter en noggrann studie av fastighetens yttre utrymmen. En vikigt uppgift för att kunna planera designen, belysning, skapandet av terrasser och installation av vattningssystem för växter, träd och buskar. Förutom underhåll av trädgården tar vi hand om planering av anlagda områden, ger teknisk rådgivning, tips vid urval och placering av växter och träd, övervakning av vattningssystem, hjälp vid urval av skulpturer för trädgården, underhållet av möbler samt kan vi även hjälpa till att planera interiören.

Om Balearic Properties
Balearic Properties är det största mäklar- och fastighetsnätverket på Balearerna, med över 15 års erfarenhet av Mallorcas fastighetsmarknad. Företaget erbjuder de senaste fastigheterna till salu, inklusive strandnära villor, vackra lägenheter, lyxiga hem på landet, och investeringsmöjligheter.
Många väljer att investera i renoveringsprojekt som är ett utmärkt alternativ för att kunna ta del av det bästa urvalet av bostäder på önskad plats. Besök Balearic-Properties och upptäck deras stora urval av hus och radhus till salu i de bästa områdena på Mallorca.

Läs mer om Balearic Properties på deras Svenska hemsida: www.balearic-properties.se