Spanien, det perfekta resmålet för barn!

Som barnfamilj längtar man ibland bortanför Sveriges gränser. Men man kanske inte vill resa alltför långt och det kan vara svårt att veta var man ska åka för den ultimata semstern för hela familjen.

Mallorca är och har länge varit ett populärt resmål för barnfamiljer. Här finns härliga långsträckta sandstränder och vackert inramade badvikar. Det finns en uppsjö av aktiviteter och sevärdheter för alla åldrar och utbudet av restauranger och shopping är fantastiskt.

Förutom Mallorca, så finns det många andra resmål i Spanien som är perfekta för barnfamiljer. Fastlandet har många populära orter längs kusten, och så får vi såklart inte glömma kanarieöerna. Men hur kan det komma sig att Spanien är så populärt bland barnfamiljer?

– Spanien är ett bra alternativ för den som inte vill flyga så långt med barnen. Det går också charter hela året till de största semesterorterna. Det är stor efterfrågan på Spanien just nu, så det gäller att boka sin resa i tid för att få det man vill.

– Spanien erbjuder ett behagligt klimat året runt och man kan förvänta sig en värmande och solig semesterresa. På Spanska fastlandet och de Baleariska öarna börjar badsäsongen i maj för att sedan fortsätta en bra bit in i oktober. Under de kallaste vintermånaderna är kanarieöarna att föredra.

– I Spanien har man lång erfarenhet inom turistnäringen och det finns därför ett stort utbud av barnanpassade hotell, med barnpooler, barnklubbar och lekparker.

– Ytterligare en anledning att välja Spanien när man reser med barn är att barn är välkomna överallt. Du möts av ett leenden när du kommer som barnfamilj och det finns en allmän tollerans och acceptans för barn. Många restauranger erbjuder lite billigare barnmenyer ofta inklusive dryck och glass. Om inte, så är de flesta kockar vana med att improvisera för att maten skall passa även de små. En viktig sak att tänka på är att de spanska mat-tiderna är helt andra än vad vi svenskar är vana vid. Lunch äts mellan kl 13:00-16:00 och middag mellan 20:00-24:00. De flesta restaurangern stänger mellan 16:00-20:00. Men det finns såklart undantag, speciell under sommarmånanderna och på de större resorterna.

För dig som vill läsa mer om att semestra med barn i Spanien; http://www.barnsemester.se/artiklar/vad-kan-vi-goera-i-spanien