Port d ´Andratx, Sydvästra Mallorca, Hamn,
Port d´Andratx

Puerto de Andratx – En chic hamnstad med tradition

I Puerto de Andratx finns några av de bästa adresserna för fastighetsköpare. Den glamorösa hamnstaden på den sydvästra delen av ön, kombinerar lyx och traditionell livsstil; imponerande lyxvillor inbäddade i bergen i den naturliga hamnen, och längs strandpromenaden har traditionella fiskarehus kärleksfullt restaurerats och omvandlas till restauranger och butiker. I marinan ligger kändisarnas lyxbåtar bredvid traditionella Llauts och fiskebåtar, vars färska fångst serveras i de fina restaurangerna i området.

Golfbanan ”Golf de Andratx” ligger endast 10 minuters bilresa ifrån strandpromenaden, Palma kan nås på bara 30 minuter och den internationella flygplatsen på 40 minuter.

I årtionden har Puerto de Andratx och dess omgivningar varit populära, inte enbart bland kändisar och VIPs. Den som söker lugn, lyx och natur går knappast obemärkt förbi denna välplanerade hamnstad. Efterfrågan och priset på fastigheterna här ökar stadigt och gör Puerto de Andratx till ett idealiskt ställe för en stabil investering i fastigheter.

Högt fastighetspris, fantastisk havsutsikt

”Fastigheterna i Puerto de Andratx är bland de mest exklusiva och dyra på Mallorca.”, säger Matthias Kühn, ägare av fastighetsbyrån Kühn & Partner ”Priserna varierar från 500 000 euro till nästan 50 miljoner euro beroende på plats, utsikt och kvalitet på egendomen.” Puerto de Andratx kännetecknas av lyxfastigheter, vilket också utgör den största andelen av försäljningen där.

”Speciellt lyxfastigheter i Puerto de Andratx med utsikt över havet eller hamnen är efterfrågade. Men även kvalitetsvillor i Andratx med stora tomter och utsikt över bergen är eftertraktade, särskilt av tyska och brittiska köpare.”, säger Matthias Kühn, vars ledande fastighetsbyrå betjänar kunder i det högre prissegmentet.

”Området runt Puerto de Andratx har alltid varit attraktivt för internationella köpare och investerare, men sedan några år tillbaka har efterfrågan ökat avsevärt, vilket har medfört stigande priser. Den som är intresserad av en fastighet i Puerto de Andratx bör köpa nu”, säger Kühn.

La Mola – Den spektakulära halvön

De flesta högkvalitativa fastigeheterna i Puerto de Andratx byggs på kullarna kring den naturliga hamnen. Särskilt populärt bland utländska fastighetsköpare är La Mola halvön eller ”Sa Mola” (katalanska). La Mola kombinerar fantastisk utsikt över Medelhavet med maximal integritet. Huvudlinjen är ett imponerande område som sträcker sig från hamnpromenaden upp till den branta kusten vid den sydvästra änden. Alla fastigheter på La Mola, lägenheter som spektakulära villor har havsutsikt. På toppen av klipporna har det tillkommit moderna lägenhetskomplex de senaste åren. Hamnpromenaden ligger inom gångavstånd från den nedre delen.

Cala Llamp – Beachclub, Las Brisas och havsutsikt till Ibiza

Cala Llamp har två viktiga egenskaper: havsutsikt och integritet och utvecklas i snabb takt, vilket kan ses i flertalet byggprojekt.

På toppen av Cala Llamp ligger ”Las Brisas”, kanske det mest lyxiga komplexet på Mallorca och höjdpunkten av lyxfastigheter i Puerto de Andratx. Det bevakade villa komplexet med 12 imponerande fastigheter erbjuder en unik utsikt över bukten Cala Llamp, hamnen, medelhavet, ön Ibiza och till det mäktiga Tramuntana. Las Brisas inkluderar tjänster som 24-timmars övervakning, concierge- och underhållstjänster som tar hand om fastigheten när ägarna är på semester, samordning av städpersonal, trädgårdsmästare, pool service och andra överenskomna tjänster.

Monport – Bo ovanför Puerto de Andratx

”Söker du efter stillhet, exklusivitet och spektakulär utsikt över hamnen, då är bostads-området Monport helt rätt för dig.”, säger Matthias Kühn. Även från avstånd, när du når Puerto de Andratx, kan du se de stora lyxvillorna som ligger på kullen ovanför marinan. Övre delen har uppstått under de senaste 15 åren. Här ligger mestadels statliga hem med en fantastisk utsikt. Monport utvecklas fortfarande, mark finns tillgänglig och efterfrågan ökar.

Köpa en fastighet i Puerto de Andratx – Några insider tips

Den som letar fastighet i Puerto de Andratx som en investering för att sälja lönsamt inom snar framtid, bör fokusera på läget (som även i andra regioner). Matthias Kühn uppger att en fastighet med havsutsikt värderas upp till två gånger försäljningspriset, än en fastighet utan havsutsikt. ”I de bästa områdena av Puerto de Andratx betalar intresserade köpare redan upp till 25 000 euro / kvm tomt. En tomt kostar beroende på läge mellan 700 euro / kvm och 3 000 euro / kvm, säger Kühn.

Vi talar ditt språk – Fördelar med internationella fastighetsbyråer

Enligt Matthias Kühn är proceduren för köp / försäljning av en fastighet relativt lätt, om du är bekant med de lokala reglerna och språket. Om du har en erfaren partner på din sida, är fastighetsinköpet vanligen slutfört inom högst 3 månader.

Om Kühn & Partner
En erfaren fastighetsmäklare som Kühn & Partner stöder sina kunder från inköp (inkluderat jurisk- och skattehjälp) till service efter försäljningen. Det internationella teamet garanterar stöd och hjälp på flera språk.
Kühn & Partner är en av pionjärerna på fastighetsmarknaden på Mallorca och Ibiza. Sedan 29 år tillbaka så erbjuder det tyska företaget högkvalitativa fastigheter på de vackraste platserna på ön. Särskilt fokus ligger på exklusiva fastigheter som utmärker sig genom det perfekta läget, moderna faciliteter och hög byggkvalitet.

Läs mer om Kühn & Partner och se deras omfattande portfölj av högkvalitativa fastigheter på Mallorca här: www.kuhn-partner.com