Extravagant lyx i Puerto Andratx!

Staden Andratx handlar om det lokala, traditionella livet och dess historiska förflutna, där man tydligt kan se att området ockuperades av romarna. Hamnen däremot, som ligger endast 5 kilometers bilresa bort, är definitivt en av de mest glamorösa på Mallorca. Lyxvillorna till salu i Puerto Andratx är överväldigande, liksom den havsutsikt som de erbjuder. I Puerto Andratx är extravagans på modet, inga underdrifter, du är förmögen och visar upp det!

Lokala affärsmän i Puerto Andratx är vana vid kändisar som välkomnas varmt och som också trivs mycket bra här. Puerto Andratx är en internationell stad och hem till både yacht ägaren och den infödde fiskaren på andra sidan marinan. Här finns många restauranger av toppklass, moderna kaféer och barer som lockar sina kunder med utmärkt service, fantastisk cousine och underbar havsutsikt.

”I Puerto Andratx är det en fröjd att sitta på ett av de många kaféerna och titta på fiskarna som jobbar i hamnen, och sedan köpa den färska fisken, som fångats för bara några timmar sedan. Eller kom till Puerto Andratx för en makalös middag eller cocktail, och njut av miljön och de storslagna båtarna som kommer och går. Några av öns bästa fiskrestauranger ligger precis vid havet och människor kommer från när och fjärran för att umgås här.”

Höga prislappar för villor och lägenheter till salu i Puerto Andratx.

Utländska investeringar i de lyxiga fastigheterna till salu i Puerto Andratx har stadigt ökat år för år. Faktum är att Andratx är en av Mallorcas kommuner med den högsta andelen utländska invånare, vilket är mycket uppenbart när du besöker Puerto Andratx. La Mola är ett av de mest eftertraktade bostadsområdena i Puerto Andratx, här står villorna lutade mot bergen och ju högre upp man kommer i La Mola, desto mer storslaget vacker är utsikten över den charmiga hästskoformade bukten. Lyx och ett exklusivt läge har såklart ett pris – men köparen kommer att belönas med allt vad man kan önska sig och lite till!

”Puerto Andratx är en av de mest charmiga och populära platserna på Mallorca, här skapas trender och människorna här lever en fashionabel livsstil.”

Montport, ett annat bostadsområde med hög efterfrågan.

För ett relativt kompakt område som Puerto Andratx, är det ganska otroligt att det finns flera eftertraktade bostadsområden. På motsatta sidan av bukten till La Mola, som också ligger på ett berg, är Montport en annan exklusiv plats där de förmögna investerarna köper villor och lägenheter till salu. I detta bostadsområde som slingrande sig gradvis till toppen av ett mäktigt berg, ligger fantastiska villor längs vägen, och havsutsikten blir mer spektakulär ju högre upp man kommer.

En bit bort från Puerto Andratx lockar den undangömda och vackra viken Cala Llamp med kristallklart vatten. Ett område som med åren blivit en allvarlig konkurent till Puerto Andratx. Strandklubben Gran Folies är en av de mest populära mötesplatserna i området, som också matchas av de romantiska omgivningarna i Camp de Mar med en restaurang som faktiskt ligger mitt ute i havet!

”Chic Puerto Andratx kan ha blivit en glamorös, jet-set hot spot men på något sätt har den behållit den pittoreska charmen för en fiskeby. Likaså invånarna på denna extravaganta plats är inte snobbiga och de gör allt för att välkomna alla på sitt anspråkslösa sätt. Puerto Andratx bukten hävdas vara en av de vackraste vikarna i Medelhavet!”

Om Balearic Properties
Balearic Properties är det största mäklar- och fastighetsnätverket på Balearerna, med över 15 års erfarenhet av Mallorcas fastighetsmarknad. Företaget erbjuder de senaste fastigheterna till salu, inklusive strandnära villor, vackra lägenheter, lyxiga hem på landet, och investeringsmöjligheter.
Många väljer att investera i renoveringsprojekt som är ett utmärkt alternativ för att kunna ta del av det bästa urvalet av bostäder på önskad plats. Besök Balearic-Properties och upptäck deras stora urval av hus och radhus till salu i de bästa områdena på Mallorca.

Läs mer om Balearic Properties på deras Svenska hemsida: www.balearic-properties.se