I en analys från Trivago avslöjas de mest sökta semesterorterna under den senaste sommarsäsongen. Man har beräknat alla sökningar på resor under juni, juli och augusti av användare från olika länder. Resultatet visar att Mallorca är den mest eftertraktade destinationen för svenska resenärer och det är ingen tvekan om att detta är en växande trend som visat en otrolig tillväxt.

Under 2015 och 2016 har besöksantalet även ökat för skandinaver som letar efter fastigheter på ön som en andra och till och med första bostad. Många har redan en tydlig bild av var de önskar bosätta sig, vilket kan skilja sig från andra besökare, i aspekter som att de älskar solen men även naturen och skönheten i landskapet som ön erbjuder. Även Mallorcas historiska och kulturella sidor lockar.

Många som tidigare besökt Mallorca ser nu tillfälle för en bra investering. Mallorca är inte längre bara är en stor turistö i mångas ögon, utan en bra plats för att bosätta sig. Många skandinaver söker en bostad med varm, enkel och praktisk design. De föredrar lägenheter eller radhus med bra läge som gör det möjligt att ta sig runt enkelt, och bryr sig inte alltför mycket om antalet kvadratmeter. En viktig aspekt är att ha en bra terrass för att kunna ta del av solen. De betonar också funktioner som:

 • Klimatet. Mallorca har det perfekta vädret, ett typiskt medelhavsklimat med varma, torra somrar och milda vintrar. Kustregionerna kan glädja sig med ca 300 soldagar per år.
  En lyxig kosmopolitisk livsstil erbjuds, som är ett resultat av den lokala regeringens initiativ att locka turister med kvalitet och lyx till ön.
 • En professionell fastighetsmarknad med stora fördelar för att köpa och sälja, med etablerade regler, lagar och rutiner och ett stort utbud av fastighetsmäklare att välja mellan.
 • Mallorcas internationella flygplats erbjuder dagliga förbindelser till de flesta europeiska huvudstäder till mycket konkurrenskraftiga priser.
 • Sjukhus och kliniker med internationella hälsokrav varav många av dem erbjuder översättningstjänster för utlänningar.
 • Flera internationella skolor med läroplaner i enhet med Frankrike, Tyskland, Storbritannien och Sverige.

Pollença, byn för skandinaver

Vi vill lyfta fram Pollença som den perfekta platsen för skandinaver när de kommer till Mallorca för att leta efter en permanent bostad eller ett fritidshus av följande skäl:

 • En by som kombinerar det bästa från havet och bergen. Det är ett tydligt kosmopolitiskt område, ett internationellt samhälle tillsammans med en stor del lokalt boende som bevarar det traditionella i samhället.
 • Ett historiskt och urbant centrum med en exceptionell atmosfär, egen hamn och omgiven av de bästa stränderna på ön som Cala San Vicente, Formentor och stränderna i Muro och Alcudia.
 • I den charmiga och livliga byn finns små butiker, kaféer, restauranger och torg där du kan njuta av det avkopplande livet.
 • En välkänd by över hela Mallorca, för sitt och intensiva kulturliv. En av de viktigaste är Pollenças festival, med internationell musik på högsta nivå. Det är också en by full av konstnärer, författare och musiker som har upptäckt skönheten i byn och bosatt sig här.
  Pollença erbjuder en rad aktiviteter i närområdet som vattensporter, cykling, vandring mm.
 • Staden har en väl etablerad infrastruktur med enkel tillgång till motorvägen MA21, men ändå omgiven av en unik natur.
 • Nära Pollença i byn Crestatx ligger Mallorca International School, som bygger på ĺäroplanen British National Curriculum.

Om Balearic Properties
Balearic Properties är det största mäklar- och fastighetsnätverket på Balearerna, med över 15 års erfarenhet av Mallorcas fastighetsmarknad. Företaget erbjuder de senaste fastigheterna till salu, inklusive strandnära villor, vackra lägenheter, lyxiga hem på landet, och investeringsmöjligheter.
Många väljer att investera i renoveringsprojekt som är ett utmärkt alternativ för att kunna ta del av det bästa urvalet av bostäder på önskad plats. Besök Balearic-Properties och upptäck deras stora urval av hus och radhus till salu i de bästa områdena på Mallorca.

Balearic Properties erbjuder idag mer än 100 villor och strand-lägenheter till salu i Alcudia. Läs mer om på deras Svenska hemsida: www.balearic-properties.se