Resultat av renovering på Mallorca

Att investera i en gammal fastighet och starta ett renoveringsprojekt är verkligen ett spännande äventyr. Men vägen dit kan vara lång och innebära överraskningar. Varje hus är unikt och bär med sig ett eget förflutet och karaktär. Det är viktigt att ha tålamod, och försöka njuta av för det kommer att krävas för att övervinna hinder. Belöningen är ett unikt anpassat hem, helt efter din smak och dina idéer.

En viktig faktor att tänka på är att bygga sitt hus i enlighet med traditionella byggtekniker som är anpassade till det lokala klimatet och att huvudstrukturen är i gott skick. Besök huset med arkitekten innan inköp för att säkerställa god konstruktion. Restaurering av ett hem kan vara mycket dyrt om stödstrukturen inte är i gott skick. Att göra renoveringar på Mallorca kräver också tillstånd av olika grad beroende på vad som skall genomföras. Många gånger är det en enkel process och din arkitekt eller projektledare kan hantera alla nödvändiga licenser. Det är också nödvändigt att samråda med kommunala bestämmelser vid behov att utöka byggnaden.

Många äldre hus som köps på Mallorca har behov av restaurering, renovering eller modernisering. Du bör noga överväga vilken potential som finns och få uppskattningar på vilket arbete som krävs av en eller flera pålitliga lokala byggare, innan du investerar i en fastighet. Man bör budgetera för kostnader upp till 100 procent högre än beräknade. När man överväger ett köp är det viktigt att börja med att fastställa vilka behov som finns och sedan titta på hur det nya upplägget för hemmets utrymmen skulle kunna se ut.

Att lägga ner lite extra tid på att hitta det bästa byggföretaget för ditt projekt, kommer att bli din bästa investering. Som kan garanterar att du i slutändan får det hus som var tänkt, att du kan känna dig trygg med att den överenskomna budgeten kommer att hållas och att tidsfristerna uppnås. Balearic-Properties kan varmt rekommendera “LF91 Project Management” som är specialister inom alla slags renoveringar och som samordnar och organiserar alla faser av projektet från början till slut. De gör också en ekonomisk studie inriktad på alla de ekonomiska aspekterna av projektet och utför en kvalitetsövervakning av de slutliga detaljerna.

Många typiska lanthus på Mallorca har en viss karaktär från sitt förflutna som ger dem en unik stil. Dessa delar av arkitekturen är viktiga element som bör behållas i den nya konstruktionen, såsom de synliga takbjälkarna eller de typiska golven av sten. Kombinera dem med moderna och högkvalitativa element och skapa en perfekt balans av traditionellt och modernt. En annan viktig aspekt som bör beaktas är vikten av miljöpåverkan och energiförbrukning, att införa förnybar energi eller utnyttjande befintliga naturresurser möjliggör en minskning av konsumtion och energikostnader.

Om Balearic Properties
Balearic Properties är det största mäklar- och fastighetsnätverket på Balearerna, med över 15 års erfarenhet av Mallorcas fastighetsmarknad. Företaget erbjuder de senaste fastigheterna till salu, inklusive strandnära villor, vackra lägenheter, lyxiga hem på landet, och investeringsmöjligheter.
Många väljer att investera i renoveringsprojekt som är ett utmärkt alternativ för att kunna ta del av det bästa urvalet av bostäder på önskad plats. Besök Balearic-Properties och upptäck deras stora urval av hus och radhus till salu i de bästa områdena på Mallorca.

Läs mer om Balearic Properties på deras Svenska hemsida: www.balearic-properties.se

Comments are closed.