Efterfrågan inom den lyxiga fastighetssektorn ökar

Lyx och livsstil går hand i hand, så det är inte förvånande att Mallorca alltmer lockar till sig förstklassiga märken, VIP:s och miljonärer. Inte bara Louis Vuitton, Aigner, St. Regis Mardavall och Fernando P. Arellano dra till sig denna fina kundkrets, som även önskar flanera längs promenaden, äta på restaurang med Michelinstjärna och såklar bo med stil.

Därmed ökar efterfrågan inom den lyxiga fastighetssektorn. Kvalitetsvillor med privat tennisbana, avskildhet och tillträde till havet är mer efterfrågade än någonsin. Priset kommer i andra hand, beroende på läge och faciliteter. Men lyx marknaden är begränsad, särskilt landområdena längs kusten, och markpriserna är höga. Ändå lockas investerare främst från Tyskland, Storbritannien, Skandinavien, Schweiz och Ryssland till Mallorca med bilden av exklusivitet, kvalitet och trygghet.

Var hittar man de mest exklusiva fastigheterna?

”Naturligtvis på sydvästra Mallorca. ”Säger Matthias Kühn, en pionjär inom den lyxiga fastighetssektorn. ”Från Son Vida till Puerto de Andratx hittar de mest kräsna köpare allt de behöver: chica marinor, fina restauranger, sofistikerade butiker och internationella skolor. Så det är inte så konstigt att de flesta nya byggprojekt nu uppkommer i dessa områden.”

”Om det inte finns tomter att bygga på intill havet, görs omfattande renoveringar på äldre fastigheter för att skapa nya spektakulära bostäder.” Säger Matthias Kühn.

Vilka krav ställer husköpare?

Matthias Kühn: ”Våra kunder har helt andra krav idag, än för 30 år sedan. Idag använder man fastigheten som primär bostad eller för pendling, vilket kräver en helt annan utrustning. ”Säger Kühn.” Och kunderna blir yngre. Modern husteknik som kontrollerar luftkonditionering, garage eller trädgårdsbevattning via en App, är en lika stor del av lyx fastigheten som wellness området.”

Vi tar en nyfiken titt på några av de mest spektakulära projekten och lyx fastigheterna:

I ädla Puerto de Andratx ligger lyx-komplexet Las Brisas. Med 24-timmars bevakning och lyxvillor utrustade med det bästa, är detta en av de mest exklusiva fastigheterna på Mallorca. Här byggs tre nya moderna villor i helt egen klass. Fastigheterna kommer att bestå av 7 sovrum, 2 pooler, ett spa med bastu, ångbad och fitnessrum, samt garage och hiss. Panorama utsikten härifrån kommer att bli unik och sträcker sig från hamnen, till byn Andratx och bergen bortom, vidare till Cala Llamp och det öppna havet.

Ett annat unikt projekt, en tomt-platå på nästan 6000 m2 i Son Vida. Fastigheten är fullt utrustad, har perfekt sydligt läge och kommer efter färdigställande av 3000 m2 byggt område ha magisk utsikt över Palmabukten.

Om du vill kombinera lyx med lantliv finns några en av de finaste fincorna på Mallorca i Esporles. Förutom den stora fincan, så erbjuder denna fastighet 5 mindre hus, som används som bastu / pool-hus, gym / yoga rum, studio för hushållerska, tvättrum och förråd. Fincan har fantastisk utsikt över bergen och ligger bara 10 minuter från Palma centrum.


Bo i Llucmajor? Fördelarna är uppenbara: inom några minuter når man flygplatsen, motorvägen leder snabbt till Palma och området erbjuder en vacker natur i platt miljö. Fastighetsägare kan se fram emot avskildheten och prisvärd lyx. En sådan egendom har precis sålts med höjdpunkter som en 20 meter lång pool.

Premium Selection – Eget varumärke

Kühn & Partner är en av pionjärerna på lyx marknaden på Mallorca. Under eget varumärke, ”Matthias Kühn Premium Selection”, är de stolta över att kunna erbjuda några av de finaste fastigheterna i världen belägna på Mallorca och Ibiza. Kännetecknade av sin utsökta stil, exceptionella läge, lyxiga faciliteter, toppmodern teknik och förstklassiga design.

Om Kühn & Partner
En erfaren fastighetsmäklare som Kühn & Partner stöder sina kunder från inköp (inkluderat jurisk- och skattehjälp) till service efter försäljningen. Det internationella teamet garanterar stöd och hjälp på flera språk.
Kühn & Partner är en av pionjärerna på fastighetsmarknaden på Mallorca och Ibiza. Sedan 29 år tillbaka så erbjuder det tyska företaget högkvalitativa fastigheter på de vackraste platserna på ön. Särskilt fokus ligger på exklusiva fastigheter som utmärker sig genom det perfekta läget, moderna faciliteter och hög byggkvalitet.

Läs mer om Kühn & Partner och se deras omfattande portfölj av högkvalitativa fastigheter på Mallorca här: www.kuhn-partner.com