Alcudia blandar gammalt & nytt, idealisk ställe för familjer med barn i alla åldrar

Alcudia är den största turistorten på norra Mallorca, men även en underbar plats att bo. Förutom sitt välkända rykte som oerhört familjevänligt, så finns här en skön blandning av gammalt och nytt.

Staden Alcudia är en gammal muromgärdad by, med ett medeltida centrum, smala kullerstensgator och ett livligt torg. Området innanför stadsmurarna är känt för sina restauranger och tavernor, som visserligen inte är så stora, men där fokus ligger på riktigt god och vällagad mat. Längs de underbara kullerstensgatorna finns också mysiga caféer och små butiker fyllda med allt från hantverk till mallorkinska delikatesser och viner. Den gamla staden är också känd för sin marknad som traditionsenligt äger rum varje tisdag och söndag morgon året runt.

Några kilometer från staden Alcudia finner man hamnen och den underbara 14 kilometer långa sandstranden som sträcker sig hela vägen till Ca’n Picafort. Lugnt klart vatten perfekt för simning, dykning och snorkling. Här kan du njuta av en mängd vattensporter eller kopplar av på en av de många populära strandbarerna.

Även i hamnen finns ett fantastiskt utbud av restauranger med bra kvalitet. Macarena de Castro blev den första kvinnliga kocken på Mallorca att tilldelas en Michelin stjärna (2012) med restaurangen Jardin i Port de Alcudia. Mallorca fick nyligen även två färska Michelinstjärnor, varav en av dem gick till kocken Álvaro Salazar och restaurangen Argos, som också ligger på norra Mallorca, i Port de Pollensa.

I hamnområdet på den ena sidan av den långa strandpromenaden hittar man också ett urval av trendiga klädbutiker, som Mango, Diesel, Benetton osv. På den andra sidan finns mysiga små fiskebåtar och segelbåtar, en mer avslappnad miljö med härlig atmosfär.

Alcudia är idealisk för familjer med barn i alla åldrar och intressen, promenader, cykling, vattensporter, ridning och mycket mer. Som golfare rekommenderar vi Aucanada golfklubb, som inte bara anses vara Mallorca bästa golfbana, utan en av världens bästa och endast ligger några minuter från Alcudia. I området runt Alcudia finns många vackra sevärdheter och stränder som Puerto Pollença och Formentor. Vill man ta sig till Palma så avgår bussar från Alcudia flera gånger om dagen.

Om Balearic Properties
Balearic Properties är det största mäklar- och fastighetsnätverket på Balearerna, med över 15 års erfarenhet av Mallorcas fastighetsmarknad. Företaget erbjuder de senaste fastigheterna till salu, inklusive strandnära villor, vackra lägenheter, lyxiga hem på landet, och investeringsmöjligheter.
Många väljer att investera i renoveringsprojekt som är ett utmärkt alternativ för att kunna ta del av det bästa urvalet av bostäder på önskad plats. Besök Balearic-Properties och upptäck deras stora urval av hus och radhus till salu i de bästa områdena på Mallorca.

Balearic Properties erbjuder idag mer än 100 villor och strand-lägenheter till salu i Alcudia. Läs mer om på deras Svenska hemsida: www.balearic-properties.se