Att köpa hus eller lägenhet i Palma de Mallorca lockar investerare och livsnjutare

Palma är den Internationella huvudstaden på Mallorca. Populära områden i Palma är Gamla stan, Santa Catalina, Portixol/El Molinar och Son Vida.

Palma är en perfekt plats att söka boende för den som inte vill vara beroende av bil. Allt finns på gångavstånd och det finns också väl utvecklad lokaltrafik. De flesta som besöker Palma stannar i den inre ringen som utgör den ’Gamla stan’. Stora delar av detta område är fritt från bilar och här finns ett stort utbud av butiker och restauranger. Mallorcas flygplats är en av Europas mest trafikerade och ligger på endast tio minuters avstånd med bil från Palma och den närmaste stranden på 15 minuters avstånd till fots.

Tips till dig som vill köpa en bostad på Mallorca!

Mallorca är verkligen en plats för alla. Här finns avskilda pittoreska byar och ett kustband av vikar och härliga sandstränder.

Tips till dig som vill köpa hus eller lägenhet i Palma de Mallorca!

En bostad i Palma är idealisk för den som vill resa till Mallorca över veckoslut hela året runt. De attraktivaste fastigheterna i Palma ligger i ’Gamla stan’ (Casco Antiguo), det historiska sjöfartsområdet La Lonja och saluhallsområdet Santa Catalina. I charmiga ’Gamla stan’ möter vacker arkitektur utmärkt shopping, genuina restauranger och magiska historiska byggnader, som den ståtliga katedralen som påminner om Palmas förflutna. Området La Lonja ligger när hamnpromenaden Paseo Maritimo och sjuder av liv och rörelse, speciellt på kvällarna. I Santa Catalina döljer sig designbutiker, yogastudior och gourmet restauranger bakom de slitna husfasaderna och det är lätt att förstå varför detta området blivit ett av de mest populära bland fastighetsköpare.

Andra mycket populära områden är El Portixol och El Molinar längs strandpromenaden. Hit kommer många för att njuta av exklusiva restauranger och moderna cafeer. Strosa längs strandpromenden som tar dig till Palma på 30 minuter eller bada vid någon av de små stränderna. Många lägenheter här har kvar sina traditionella karaktärsdrag med ursprungliga detaljer såsom högt i tak, stora fönster och träbjälkar. Priserna ligger mellan ungefär €250,000 till €600,000 för en lägenhet med ett eller två sovrum.

Ett område som är på uppgång är Blanquerna. Området ligger centralt vid Pl España och har en stark spansk karaktär även om internationella inslag uppkommit senaste åren. Calle de Blanquerna är en 700m lång gågata fylld av restauranger, barer och butiker. Gatan sträcker sig från Avenidas (ringleden) till den populära matmarknaden San Juan.

Investerare som kommer till Palma för att titta på lägenheter blir ofta förundrade över stadens och bostädernas välbevarade charm. Flera byggnader är fullt utrustade med högklassiga material och bevämligheter, men har fortfarande funktioner från den mallorkinska renässansstilen, såsom bågar, träbjälkar och tidsypiska golvplattor. För många köpare är det viktigt att ta tillvara på klimatet och ljuset vad val av lägenheten och tittar på utbudet av lägenheter med pittoreska uteplatser, balkonger och lummiga innergårdar.