Shopping på Passeig de Born.

De största shoppinggatorna i Palma de Mallorca

Ett underbart sätt att upptäcka Palma de Mallorca stad är att shoppa sig genom de smala gatorna och breda avenyerna. Det finns huvudstråk med shopping av det exklusivare slaget till områden med små och unika butiker. Att lokalisera sig på alla gator som vrider sig härs och tvärs kan vara en utmaning, så nedan följer tips på var ni finner de bästa shoppingområdena och gatorna.

 

Av. de Jaume III

Avenyn Jaume III är den mest kända shoppinggatan på Mallorca och även den gata som har några av de mest exklusiva butikerna för dam, herr och barn. Här ligger bland annat Loewe, Colors of Benetton, Cuplé, Pedro del Hierro m.fl. Ungefär mitt på Jaume III ligger Spaniens populäraste varuhus, El Corte Ingles. Detta är det mindre varuhuset av de två El Corte Inlges som finns på Mallorca. Där finns många olika avdelningar och de mest kända varumärkena representerade. Åker man ner en våning finns en exklusiv matbutik med ett stort utbud av spanska och internationella delikatesser. Längst ner på Jaume III ligger torget Placa Joan Carles I och början på Passeig del Born. Här finns det gott om uteserveringar att slå sig ner på och njuta av en god lunch eller ett glas vin medan ni laddar inför nästa shopping runda.

Passeig del Born

Passeig del Born är en bred gata och en mycket vacker trädkantad allé, som går från Jaume III och ned mot havet. Längs denna ligger några av de största klädmärkeskedjorna. Här finns bland annat C&A, H&M, Zara women, men och kids, Massimo Dutti, Hugo Boss, Louis Vuitton och Versace m. fl. Inrednings-butiker som Zara home och Rialto living ligger också här. Butikerna blandas med härliga uteserveringar, som ligger på det breda gångstråket i mitten på Passeig del Born. Fortsätter man sedan upp i de små gränderna bakom katedralen, så finner man ett riktigt bra bilfritt shoppingområde i form av mindre butiker med smycken, skor, accessoarer och inredning.

Jaume II & Placa Major

Från Placa Joan Carles I finns det många smågator som ligger bakom McDonald’s och de andra kaféerna. Där ligger flertalet exklusiva boutiquer, inredningsaffärer och secondhandbutiker, letar ni er vidare upp så kommer ni till shoppinggatan Jaume II. Den kan man följa vidare till Placa Major, medan man dyker in och ut i alla butikerna. Väl framme på Palmas stortorg Placa Major, kan ni stanna till för en lunch eller fika på en av de många uteserveringarna och njuta av pulsen på detta vackra torg. Sedan är det bara att gå tvärs över torget vidare in på nästa shoppinggata Sant Miquel. Sant Miquel är välkänd för sina varumärken och riktigt bra skobutiker. Runt torget och upp längs Sant Miquel finns många bra butiker, bland annat Springfield, Pimkie, Desigual, Pull & Bear, The Disney store, Camper, Intimissimi, Sfera m.fl. På mitten av Sant Miquel ligger också Palmas största saluhall Mercat de l’Olivar. Utbudet är stort och kvaliten är fantastisk av råvaror som kött, fisk och skaldjur. Frukt och grönt finns också och mycket lokalproducerat samt mallorkinska specialiteter som korvar, serrano skinka, bakverk, oliver, ostar, viner och mycket mer.

Sindicat & Avenidas

Om man istället svänger in höger från torget Placa Major, kommer man till en annan shoppinggata som heter Sindicat. På Sindicat är utbudet mer blandat och här finns även många billigare butiker. Denna gata leder fram till öns största El Corte Ingles varuhus. Här finns 6 våningar med ett stort utbud av kläder, skor, accessoarer, smink, smycken, leksaker, böcker, heminredning, elektronik m.m. Det finns även ett nedre plan med en matbutik. Den stora gatan utanför El Corte Ingles kallas Avenidas och sträcker sig som en hästsko runt Palmas city kärna. Fortsätter man att promenera på denna gata och upp mot Placa España, så ligger det även här på båda sidor av vägen många kända spanska butiker som bland annat Bershka, Sfera, Springfield, Zara Home, Women´s secrets, Massimo Dutti, Mango, Zara, Promod m.fl.

Trevlig shopping!