La Ramblas, Palma de Mallorca, marknader, matmarknader, mat, blommor
Blomstermarknad på La Ramblas i Palma de Mallorca.

Marknader i Palma de Mallorca.

Palma de Mallorca har ett stort utbud utav små marknader. Atmosfären är härlig och ni finner produkter av högsta kvalitet och ett stort utbud av lokalt producerade varor. Gör som lokalbefolkning och handla där!

I Palma finns två stora saluhallar under tak. Mercat Santa Catalina, som ligger i området Santa Catalina strax utanför Palma city och Mercat Olivar mitt i hjärtat av Palma centrum på torget Plaza del Olivar. Dessa marknader har ett bra utbud av färsk fisk, kött, grönsaker, kryddor, vin och en hel del andra produkter. Mercat Olivar är den största, här finns även flertalet restauranger som serverar tapas, sushi och ostron. Det är ett bra ställe att ta en snabb lunch eller ett glas vin, känna av marknadspulsen och titta på folk.

Här kommer fler förslag på marknader i Palma city och närområde:

Fiskmarknaden Llotja del Peix
Varje morgon måndag till lördag mellan kl 06:00-14:00 pågår den livlig fiskmarknad i hamnen Moll de Pescadors. Hit får ni bege er tidigt för att få tag på de bästa fiskarna och skaldjuren. De har ett mycket brett urval, så man kan förstå varför några av de bästa fiskrestaurangerna på ön köper sin fisk härifrån. Fiskarna säljer sin fångst och prutar fram och tillbaka med kunderna för att få bästa pris. Detta pågår tills all fisk har sålts.

Hantverksmarknaden Artesanal
Marknad som ligger mitt i centrumkärnan på det stora torget Placa Major. Här finner man handgjorda produkter som korgar, smycken och läder mm. Denna marknad har öppet varje dag mellan klockan 10:00-14:00 (juli, augusti, september och under påsk). I januari och februari endast på fredagar och lördagar mellan klockan 10:00-14:00. Julöppet (16/12-6/1) mellan klockan 10:00-14:00. Övriga månader som inte nämnts ovan är det öppet mellan klockan 10:00-14:00 måndagar, tisdagar, fredagar och lördagar.

Marknaden Pere Garau
Detta är en livlig marknad där lokala bönder tar sina produkter och djur till stan. Pere Garau är den äldsta marknaden i Palma och här kan man hitta ett stort utbud av frukt, grönsaker, kläder, textilier, skor, växter och blommor till försäljning. Du hittar också levande djur till salu, särskilt fåglar.

Blomstermarknaden Rambla
På Palmas Rambla finner ni fantastiskt vackra blommor och blomsterarrangemang. Utbudet är stort och fyller hela allén. Adressen är Passieg de la Rambla och denna marknad är igång måndagar till fredagar mellan klockan 08:00-14:00 och 17:00-20:00, lördagar 08:00-14:00.

Mercat Ecologico de Palma
Varje lördagsmorgon mellan klocka 08:00-14:00 kan du köpa ekologisk frukt, grönsaker, kött och ost på denna marknad. Adressen är Plaza Bisbe Berenguer de Palou, och den ligger på ett litet torg i anslutning till La Ramblas. Denna marknad är populär bland lokalbefolkningen och är värt ett besök om du är i närheten. Marknaden stöds av föreningen för ekologisk produktion på Mallorca (APAEMA) och föreningen för lokalt odlande produkter på Mallorca.