Marknad, Marknader, Mallorca, Inca, Shopping
Utbudet av marknader på Mallorca är stort.

Marknader på Mallorca.

Näst intill varje liten stad på Mallorca har en marknad varje vecka. De flesta startar tidigt på morgonen vid 8-9 tiden och slutar runt lunchtid vid 13-14 tiden.

Marknaderna i de mindre städerna på Mallorca fokuserar på de lokala råvarorna, som frukt och grönsaker. Men på vissa marknader finns det även hantverk som keramik, kläder och väskor. De större marknaderna erbjuder detsamma som de små, fast med större utbud och variation. På dessa kan man även köpa prydnadssaker, smycken, hushållsartiklar och mycket mer.

Vissa marknader är mycket större än andra, och marknaderna har även olika inriktning. Den största marknaden anordnas i Inca, som ligger mellan Palma och Alcudia. Den mest traditionella är jordbruks- och boskapsmarknaden i Sineu, som ligger mitt i centrum av ön. Marknaden i Santa Maria de Cami är mycket populär och här hittar du det mesta, allt från hantverk, kläder och böcker, till kött, ostar och färsk frukt. Värt att nämna är även marknaden i Santanyi, som har ett bra utbud och är lagom stor, och som kan kombineras med byns många mysiga boutiquer.

Vi rekommendera att ni handlar frukt och grönsaker på marknaderna, då både priset och kvaliteten är fantastiskt. Att gå på marknad är också ett utmärkt sätt att lära känna ön och lokalbefolkningen. Ett varningens finger dock för organiserade ficktjuvar, så lämna de större sedlarna hemma och håll hårt i de som är med. När benen och ögonen behöver en paus från marknaden, slå er gärna ner på ett lokalt fik för en kaffe och lokala specialiteter.

Lista över några av Mallorcas marknader:

Måndagar: Caimari, Calvia, Lloret de Vistalegre, Manacor och Montuiri.
Tisdagar: Alcudia, Arta, Campanet, Llubí, Porreres, Porto Colom och Santa Margalida.
Onsdagar: Andratx, Capdepera, Colonia de San Jordi, Llucmajor, Petra, Portol, Port de Pollença, Santanyi, Selva, Sencelles, Sineu och Vilafranca.
Torsdagar: El Arenal, Ariany, Campos, Consell, Inca, San Llorenc, Sa Coma och Ses Salines.
Fredagar: Alaro, Algaida, Binissalem, Ca’n Picafort och Maria de la Salut.
Lördagar: Alaró, Buger, Bunyola, Cala Ratjada, Campos, Costitx, Lloseta, Santa Margalida, Santa Eugenia, Santanyi och Soller.
Söndagar: Alcudia, Felanitx, Llucmajor, Muro, Sa Pobla, Pollença, Porto Cristo, Santa Maria del Cami och Valldemossa.

Förutom veckomarknaderna som vi listar ovan, har vissa städer även säsongs marknader under sommarmånaderna (maj-september).

Populära loppmarknader på Mallorca:

Utöver de traditionella marknaderna, så finns det även loppmarknader som anordnas lokalt runt om på Mallorca. Varje söndag morgon hålls Mallorcas största loppmarknad i Consell. Det finns även en loppmarknad varje lördag morgon i Palma. En annan loppmarknad som är värd att nämnas, är den som hålls varje lördag morgon på industriområdet Son Bugadelles, i Santa Ponsa.

Comments are closed.