Marknaden i Sineu

Om någon pratar om ”Mallorca marknaden” pratar de mest troligt om den traditionella och populära marknaden i staden Sineu, som har pågått sedan långt tillbaka på 1500-talet. Idag anordnas denna underbart genuina marknad varje onsdag mellan klockan 08:00-13:00.

På denna marknad finns förutom frukt, grönsaker och lokala råvaror, även en boskapsmarknad, där djur köps och säljs. Detta är den enda kvarvarande boskapsmarknaden på Mallorca och är verkligen något att se.

Sineu är en mycket pittoresk och lugn stad belägen precis mitt på Mallorca, men på onsdagar vaknar staden till liv och gatorna fylls av besökare. När marknaden är i full gång tar den upp större delen av stadens centrum, och man gör därför bäst i att parkera lite längre bort och promenera in. Den största aktiviteten sker runt stora torget vid kyrkan och Placa del Fossar, där boskapsmarknaden pågår.

Djuren som säljs varierar och är allt ifrån små grisar, hundar och kycklingar till större boskap. Det finns även ponnyridning för barnen. Låt oss heller inte glömma de många animerade gatumusikanterna som orsakar trafikstockningar i de redan trånga utrymmena.

Vid ett besök, så kom ihåg att detta fortfarande i huvudsak är en boskapsmarknad. Så räkna med att se lamm uppbundna som paket för enkel transport, och notera även att det är en tidig marknad, så att det redan efter 11-tiden kan bli mycket trångt.