Marknaden i Santanyi

På den sydöstra delen av Mallorca ligger den sagolikt mysiga lilla byn Santanyi. Här anordnas det en marknad onsdagar och lördagar varje vecka mellan klockan 08:00-13:00. Mitten av denna vackra sandstensby fylls med marknadsstånd, som säljer lokal konst och hantverk, frukt och grönsaker.

Vi anser att marknaden i Santanyi är en av de bättre marknaderna på Mallorca. Den är inte så stor om man jämför med många andra marknader, men det finns ett intressant urval och man kan hitta en hel del ovanliga produkter att ta med sig hem. Exempelvis lokalt tillverkade smycken, färgglada keramikskålar, korgar och väskor, och det finns också ett stort urval av lokala oliver.

Santanyi har förutom marknaden även ett bra utbud av mysiga kläd- och prylboutiquer. Det finns också många riktigt bra restauranger och caféer. Letar man runt bland gränderna finner man serveringar med kreativa menyer, mysiga möbler och vissa med anslutande trädgårdar. Det är en mycket vacker liten stad som är väl värd en utflykt, marknadsdagar som andra dagar.